Ida Štimac: Moj je nastup bio kratki i slatki!

Objavljeno 03.01.2018 - Sport

Ida Štimac: Moj je nastup bio kratki i slatki!

Mlada, 17-godišnja Riječanka Ida Štimac dočekala je debitantski nastup u Svjetskom kupu na domaćem terenu, ali nije stigla dalje od prvog prolaznog vremena, no bez obzira na to što nije prošla ciljem, bila je zadovoljna onime što je pokazala u 20 sekundi koje je provela na stazi prije pogreške.

Ovo je neuspjeh, ali za mene i svojevrstan uspjeh jer je pristup i napad na stazi bio dobar. To je ono što je najbitnije. ‘Haklala’ sam, ali to se događa svima. Pitanje je samo vremena kad će vam se to dogoditi. Zadovoljna sam jer me trema nije niti malo svladala. To samo znači da, kad mi to prođe će biti dobro. Nema nikakav razlog da se i bilo koji sljedeći put ne odskijam dobro, rekla je Ida Štimac koja se Crvenim spustom sjurila sa startnim brojem 66.

S obzirom na broj, mislim da na drugim skijalištima staza bude lošija.

Unatoč izlijetanju, prvo sljemensko iskustvo je ocijenila vrlo pozitivnim.

Sretna sam. Mlada sam još, imam 17 godina. Prvi nastup na Sljemenu, prvi nastup u Svjetskom kupu, ne možemo očekivati čuda. Cijeli život je ispred mene.

Već za manje od tjedana dana, 9. siječnja, dobit će novu priliku za dokazivanje.

Vozit ću u Flachauu, tako da nova šansa brzo stiže. Treba se baciti pa ako prođe – prođe. Danas nije, ali možda sljedeći put hoće.

Ostaje žal, jer se u drugu vožnju na Crvenom spustu ulazilo s više od četiri i pol sekunde zaostatka za fenomenalnom Mikaelom Shiffrin.

Žao mi je. Nemojte mi to govoriti. Nisam znala za to. Ali, to ionako nema smisla. Ne možemo kalkulirati, zaključila je 17-godišnja Riječanka.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u