Iako je Plenković spasio tešku krizu, mora znati da i HDZ snosi odgovornost

Objavljeno 03.11.2017 - IzdvojenoVijesti

Iako je Plenković spasio tešku krizu, mora znati da i HDZ snosi odgovornost

Premijer Andrej Plenković je s ironijom prokomentirao prozivke Mosta da je HDZ već 1990-ih bio upoznat s kreditnim malverzacijama Agrokora, kazavši kako su održali “fascinantnu i dojmljivu” konferenciju za novinare od koje treperi i ocijenivši kako i Most, kao i SDP, želi ušićariti političke poene na temi Agrokora za koju, ističe, njegova Vlada nije ni najmanje odgovorna.

Da kažem tresla se brda, rodio se miš, bio bi kompliment za ovu fascinantnu press konferenciju u 9 ujutro. Baš sam, onako, pod dojmom. Ne znam što ću. Treperim, ironičan je bio Plenković odgovarajući na novinarska pitanja nakon svečane sjednice zagrebačkog Sveučilišta.

Novinare je zanimao njegov komentar na tvrdnje političkog tajnika Mosta Nikole Grmoje da je Vladimir Šeks još 1990-ih, kao potpredsjednik Vlade za unutarnje poslove, bio upoznat s kreditnim malverzacijama Agrokora i Zagrebačke banke, što je argumentirao kopijama izvješća financijske policije iz 1994. adresirano na Šeksa.

Plenković kaže kako se ne radi ni o kakvom spektakularnom dokumentu, “ispada da je riječ o dokumentu javno objavljenom, navodno čak i u jednom od tjednika”. Ocijenio je kako Most i SDP žele ušićariti političke poene na temi Agrokora.

Odbacio je komentare da HDZ opstruira rad saborskog povjerenstva za Agrokor, s obzirom na to da na popisu pozvanih na svjedočenje nema ni njega, ni Šeksa, niti Ivice Todorića.

 

Pobijanje Plenkovića da su u vrhu HDZa i SDPa znali za događaje u Agrokoru je nedozrelo i lažno i u Hrvatskoj Plenkoviću nitko ne vjeruje u tu tezu.

Izigravanje rada povjerenstva i razbijanje nacionalnog jedinstva svih stranaka u rješavanju ovoga slučaja je naprosto građanima toliko iritantno da svi sumnjaju da postoji debeli razlog zašto Plenković štiti Marića kao ministra financija Vlade RH i da Plenković izmotavanjima koči slobodan rad povjerenstva za slučaj Agrokor na koji se čak i HDZovka, predsjednica države Hrvatske naljutila.

Plenković mora znati da je MOST u pravu kada tvrdi da su i HDZ i SDP znali što se događalo u uzletu Agrokora i da svi znamo kad Plenković namjerno laže da HDZ ne zna što se događalo da mu nitko ne vjeruje.

Vlada Hrvatske i Plenković su doista spasili radnike u Agrokoru i dobavljače i nitko njih ne optužuje za događaje koji su se zbivali u devedesetima, no Plenković to treba jasno kazati.

Saga oko Agrokora se nastavlja….

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u