I SDP bi manje županija i gradova….

Objavljeno 09.05.2020 - IzdvojenoVijesti

I SDP bi manje županija i gradova….

– Želimo u potpunosti restartati način na koji je Hrvatska dosad funkcionirala, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u večerašnjem HRT-ovom Dnevniku nakon što je danas predstavljena koalicija Restart.

Koaliciju uz SDP zasad čine HSS, HSU, GLAS i Snaga, no Bernardić je najavio da će je sljedeći tjedan proširiti s Damirom Bajsom, bjelovarsko-bilogorskim županom, kao i da razgovaraju s brojnim gradonačelnicima, načelnicima i županima po izbornim jedinicama.

– Ovo je tek početak, bit će još veća, još jača, rekao je Bernardić.

– Spremni smo formirati pobjednički blok i dodatno ga proširiti kako bismo dobili većinsko povjerenje građana. Siguran sam u našu pobjedu, rekao je također.

Bernardić je, predstavljajući program koalicije, poručio da će smanjiti broj ministarstava i neefikasnu državnu upravu, kao i broj općina i gradova…

– U potpunosti ćemo digitalizirati našu zemlju, sve javne usluge, servise i procese, jer cilj nam je da država bude istinski servis građana i što bliže njima, ali bez korupcije, rekao je Bernardić, dodajući da će se protiv korupcije beskompromisno boriti.

– Pola Vlade je otišlo zbog sumnje na korupciju, ta rak-rana je jednostavno ljudima u našoj zemlji ukrala budućnost, poručio je Bernardić.

Bernardić je najavio i modernizaciju zdravstva i reformu sustava obrazovanja te poticanje investicija koje su, kako je rekao, na rekordno niskoj razini.

Bernardić je također istaknuo da je danas Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe te da nisu slučajno odabrali dan za predstavljanje koalicije.

Na pitanje o tome je li on kandidat za premijera koalicije poručio je da su u potpunosti fokusirani na program, ali i dodao da je u parlamentarnim demokracijama kao što je Hrvatska predsjednik najveće opozicijske stranke kandidat za premijera.

– Tako je bilo dosad, tako će biti i ubuduće, rekao je Bernardić.

Rekao je i da će o listama kada za to dođe vrijeme.

Ponovio je da neće biti koalicije s HDZ-om, strankom koja je, kako je rekao, optužena za korupciju i koja je u potpunosti upropastila šanse Hrvatske da postane normalna zemlja.

– S njima nema koalicije, poručio je Bernardić.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u