“I ne, ovo nije pritisak na pravosuđe”????

Objavljeno 16.12.2018 - IzdvojenoVijesti

“I ne, ovo nije pritisak na pravosuđe”????

Nevjerojatno, no iako političari donose zakone oni sami se moraju ispričavati pravosuđu kad ukažu da nešto ne štima u samom pravosudnom postupku ili zaključku. Dakle iako su hrvatska javnost, mediji i mnogi političari jasnu ukazali da dupeglavost pravosudnog standarda gdje se oslobađa čovjek koji je doslovno stavio u životnu opasnost jedne mlade djevojke, predsjednica Hrvatske se mora ograđivati da eto ona svojom izjavom na facebooku u biti ne pritišće hrvatsko zakonodavstvo i pravosuđe!
Nikome nije jasno zašto predsjednik vlade, političari izvršna vlast i predsjednica Hrvatske ne bi smjeli pritiskati pravosuđe na slučajevima gdje je eklatantno da je pravosuđe zakazalo.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović na svom facebook profilu poručila je da država koja “nije u stanju stvoriti uvjete da se presuda za brutalno nasilje nad ženom donese u primjerenom roku” ima ozbiljan problem.

“Država koja nije u stanju stvoriti uvjete da se presuda za brutalno nasilje nad ženom donese u primjerenom roku i u kojoj ne postoje zaštitni mehanizmi da se spriječi manipuliranje proceduralnim pravilima, ima ozbiljan problem. I ne, ovo nije pritisak na pravosuđe, nego izraz ogorčenja žene i majke”, poručila je predsjednica Republike, aludirajući na slučaj nasilnika Darka Kovačevića, zvanog Daruvarac, koji je pretukao i teško ozlijedio 18-godišnju Zadranku, a na slobodu je pušten zbog isteka maksimalnog pritvorskog roka od šest mjeseci.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u