I Mali Lošinj pogodila snažna tuča

Objavljeno 18.11.2014 - Vijesti

I  Mali Lošinj pogodila snažna tuča

Jako nevrijeme pogodilo je i dio Kvarnera, a tuča je poslije 16 sati padala je otoku Krku, gdje je, prema prvim informacijama, oštetila vinograde.

Nevrijeme i tuča na Krku

Našto malo kasnije tuče se preselila i na otok Lošinj gdje je padala gotovo pola sata. Ribari koji su bili na lignjama u tome trenutku govore da je bilo izrazito bolno kada su grumeni veličine prepeličinih jaja udarali po njihovim tijelima. Mali Lošinj je zabilježo štete po privatnim vrtovima, ali i na ponekim automobilima.

Središnji dio Istre danas poslijepodne pogodilo je snažno grmljavinsko nevrijeme s tučom, a tuča veličine oraha padala je na području Motovuna, Livada i Vižinade, Kaldira, Zamaska, te dijelove Bujštine, Buzeštine i Pazinštine.

Prema podacima istarskog meteo-portala Istramet, pogođeni su i vinogradi te usjevi, pa će se razmjeri štete procjenjivati idućih dana. U Livadama je u kratkom vremenskom roku palo čak 69 mm kiše dok je u Ravnici pokraj Oprtlja palo 58 mm kiše. Temperatura zraka se naglo spustila za više od 15 stupnjeva. Navodno je to najjača ovogodišnja ljetna oluja.

” U ovim trenucima jači cumulonimbus (krupan i gust oblak) buknuo je sjeveroistočno od Pule, a sa zapada iz Italije stiže nova linija nestabilnosti koja bi mogla zahvatiti zapadnu Istru” – navode u Istrametu.

Foto : Slađana Vignjević i Vjekoslav Ključarić

(Hina)

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u