I gradonačelnik Trsta Dipiazza protiv riječkog forsiranja komunizma

Objavljeno 11.02.2020 - Vijesti

I gradonačelnik Trsta Dipiazza protiv riječkog forsiranja komunizma

Politička Rijeka nastavlja s forsiranjem komunizma čak i kroz kulturu koja se u u 2020 godini kada ovaj grad predstavlja kulturu EUrope.

U jeku kontroverzi oko različitih inicijativa Europske prijestolnice kulture, koje mnogi smatraju previše ideologiziranim, bilo je očito da ta tema neće proći neopaženo ni u kontekstu proslava Dana sjećanja na Titove komunističke žrtve u Italiji, piše La voce del popolo. U svom govoru na ceremoniji u Basovizzi, gradonačelnik Trsta Roberto Dipiazza napomenuo je: ‘Ako pogledam preko granice prema prelijepom gradu Rijeci, sada glavnom gradu kulture, ne nalazim ništa kulturno zanimljivo, ali vidim nove uvrede za žrtve komunističkog Tita u činjenici da će se na riječki neboder ponovno podignuti zvijezda s petokrakom. To je bio simbol nasilja nad čovječanstvom od strane komunističkog totalitarizma. Ta zvijezda, u našem sjećanju, ima boju krvi talijanske djece, mladih, žena, muškaraca i staraca koji su zaklani ili prisiljeni bježati od titoističkih komunista’, izjavio je.

Titova komunistička politika ubila je oko 5000 Talijana i pobacala ih po fojbama (rupama) kraškog područja, a na tisuće Talijana no i Hrvata je otjerano s područja Istre i Kvarnera!

Slavljenje ovakvih zločina kroz veličanje imena Tita i komunističkih obilježja je neprihvatljiva, a politička Rijeka nije uspjela prebroditi vlastitu netoleranciju u pravcu EU vrijednosti!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u