I Božo Petrov protiv dolaska Vučića u Hrvatsku

Objavljeno 10.02.2018 - Vijesti

I Božo Petrov protiv dolaska Vučića u Hrvatsku

Most nezavisnih lista održao je u Varaždinu treću programsku konvenciju pod nazivom “Pokret ostanka”. Predsjednik Mosta Božo Petrov novinarima je tamo komentirao nekoliko aktualnih tema, pa tako i skori posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i komentare srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina.

Vulin je između ostalog rekao da će srbijanskog predsjednika u Hrvatskoj dočekati prosvjedi ustaša i da se Srbija nema za što ispričavati. “Gospodin Vulin, kroz kojeg zapravo progovara Vučić, pravi jednu huškačku retoriku. Na kraju oni žele tenzije. Zato bih zamolio, ako se ikada dogodi prosvjed, da taj prosvjed proteče u mirnom tonu, jer srpska politika očito traži tenzije”, kazao je Petrov.

Odgovorio je i na kritike pojedinih kolega iz Sabora, koji su se medijima požalili da ne obavlja svoj posao predsjedanja Saborom. “Gospodin Jandroković, gospodin Bačić, Brkić, moji kolege potpredsjednici, oni bi više voljeli da ja predsjedam nego da iz saborskih klupa upozoravam na sve ono što se događa u Agrokoru i svu drugu istinu koja se danas događa u Hrvatskoj”, odgovorio je, dodavši: “Ja nisam zaista znao da će biti toliko jak vapaj da im pomognem prilikom obavljanja njihovog posla”. Poslao im je, kaže, poruku da će u srijedu doći u Sabor i zamolio ih da, “ako već žele biti korektni”, omoguće oporbi da njihovi prijedlozi zakona budu jednako tretirani kao i prijedlozi vladajućih, odnosno da dođu na red.

Govoreći o sukobu interesa koji se danima u medijima spominje oko izbora i plaća savjetnika u Agrokoru, na odgovornost je pozvao prvenstveno premijera Andreja Plenkovića. “On je dao povjerenje Martini Dalić kao potpredsjednici i kao ministrici u toj Vladi. To su njihove odgovornosti. Gospodin Ramljak je izvršitelj, on je povjerenik Vlade, on nije svoj povjerenik”, rekao je Petrov, dodavši: “Da imaju obraza i časti, povukli bi se”.

Pred dvjestotinjak članova stranke i simpatizera Božo Petrov poručio je danas u Varaždinu da su odlasci iz Hrvatske u punom zamahu i da taj problem neće riješiti političari.

U do kraja ispunjenoj dvorani palače Herzer u Varaždinu, gdje je Most održao treću od prvih pet programskih konvencija naziva “Pokret ostanka”, Petrov je rekao: “Stvar je na vama hoće li ljudi odlaziti – nemojte gledati u političare, nemojte se uzdati u političare”. Prisutnima je rekao i da imaju tri mogućnosti kome će dati otkaz: sebi, odgovornima ili mladima. Zaključio je da će u konačnici otkaz dobiti mladi i da će se, ako se ništa ne promijeni, nastaviti njihov odlazak.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u