Hrvatskoj čokoladi brončana nagrada iz Amsterdama

Objavljeno 11.09.2017 - Zanimljivosti

Hrvatskoj čokoladi brončana nagrada iz Amsterdama

International chocolate awards je najznačajnije natjecanje proizvođača čokolade, nešto kao čokoolimpijada.Pravo sudjelovanja imaju samo oni koji u svojim tvornicama imaju kompletan proizvodni proces, od zrna kakaa do čokolade. Splitska Nadalina je jedina takva čokolada u Hrvatskoj, pa je brončana nagrada iz Amsterdama veliko priznanje i proizvođaču ali i Hrvatskoj.

Mairnko Biškić tako strasno voli čokoladu da je prije deset godina napravio svoju malu tvornicu čokolade. Kao pravom čokoladomanu, ekvatorske prašume nisu mu strane, u njima traži najbolju sirovinu. Jer on jedini u Hrvatskoj čokoladu proizvodi iz sirovog zrna kakaa. Gusta, sladorana smjesu potom se temperira, a onda se se dodaju razni sastojci. adalini tamnu čokoladu sljubljuju s Dalmacijom: lavandom, suhim smokvama, rogačem, maslinovim ulje, čak i pršutom… Za prste polizati i osvajati nagrade.

Posljednja , brončana, na International chocolate awards najznačajnijem natjecanju proizvođača čokolade, čokoolimpijadi i to za RAW 85 posto organic čokoladu od neprženog kakaova zrna iz Dominikanske Republike. To je europsko natjecanje na koji dolaze samo oni koji proizvode od zrena do čokolade, ja sam jedini u Hrvatskoj i to mi je bilka velika čast, kaže Biškić.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u