Hrvatski učenici poput hrvatskih političara – PRVACI U MARKIRANJU

Objavljeno 25.09.2018 - Vijesti

Hrvatski učenici poput hrvatskih političara – PRVACI U MARKIRANJU

PO UZORU NA HRVATSKE POLITIČARE I NJIHOV RAD U SABORU, zostanci hrvatski učenika rekordni su u Europi – u prošloj godini su izostali 35,800.000 sati.
Samo 2014./2015. imali smo velik broj izostanaka- 42 milijuna sati.
Prosječan broj izostanaka u osnovnoj školi je 57 sati, a srednjoj školi 107 sati. Prosječan broj neopravdanih po srednjoškolcu je 5 sati.
Izostanci su pokriveni roditeljskim opravdanjima. Smatra se da su izmjene i dopune pravilnika o izricanju odgojnih mjera donijeli te novine jer je definirano da roditelj više puta godišnje može opravdati do 3 dana uzastopce. To je naime dopušteno jer je rečeno da su liječničke ordinacije zatrpane srednjoškolcima koji čekaju ispričnice, smatra da je to situacija kojom se olakšalo onima koji izbjegavaju nastavu i fingiraju bolest, taj učenik više čak ne mora otići liječniku po ispričnicu već roditelj napiše ispričnicu. Ako je zaista toliko bolesnih srednjoškolaca, onda je to alarmantno što se tiče zdravstva smatraju analitičari.

Neopravdanih sati u osnovnim školama je bilo 291.000, u srednjim 736.000!

Dok nam političari i različiti birokrati u državnim upravama, kao i suci i odvjetnici slove za kremu društva, potpuno je logično da će djeca imitirajući njih markirati gdje god stignu i da će biti oni koji će zaobilaziti marljivost, odgovornost, moral i uspješnost!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u