Hrvatski državni vrh ne reagiara energično u obrani Hrvatske

Objavljeno 19.11.2016 - Vijesti

Hrvatski državni vrh ne reagiara energično u obrani Hrvatske

Srbi učestalo provociraju, dok hrvatski državni vrh ne reagira u skladu s potrebama.

Zadnja provokacija dogodila se od simpatizera Šešelja i Miloševića, premijera SrbijeVučića, koji je jasno kazao da mu smeta to što je general Gotovina savjetnik ministra obrane RH.

Napomenuo je da je za njega Oluja zločinački čin i s time je jasno udario šamar hrvatskom državnom vrhu i hrvatskim građanima te hrvatskom Ustavu.

Zanimljivo je da se hrvatski državni vrh nije jasnije odredio prema postavljanju predsjednika Srbije na funkciju bez obzira što se znalo da je ex četnik i simpatizer Miloševićeve fašističke politike, a jednako se može kazati i za Vučića koji je bio član Šešeljeve stranke.

Hrvatski državni vrh jasno mora poslati poruku Srbima u Srbiji da je gotovo, i da nema nikakve šanse da će Srbija ući u EU ukoliko se samo još jednom Srbija usudi spomenuti da ne poštuje europsku viziju događaja u devedesetma i ukoliko se Srbija jasno i ne dvosmisleno ogradi od fašističke Srbije u devedesetima, kao što je to Hrvatska napravila sa svojim fašizmom iz četrdesetih godina prošloga stoljeća.

Hrvatska je uložila i znana sredstva u gospodarstvo Srbije i time je pomogla ljudima da nađu svoj posao i da se počnu europski ponašati. To je još jedan dokaz da Hrvatska želi normalizaciju odnosa na razini gospodarstva, sporta i kulture. Da bi se sve te najvažnije stvari odvijale sukladno potrebama demokratskog društva, hrvatska predsjednica kao i predsjednik hrvatske Vlade ne smiju biti slabi, kukakvice i blagi prema onim snagama u Hrvatskoj, ali i u Srbiji koje destabiliziraju europski pristup onome što se događalo u devedesetima. Srpska politika iz devedesetih mora biti jasno označena kao zločinačka i svjetski ne prihvatljiva.

Vrh državne politike mora biti jasniji i nedvosmisleniji, to je važno za mir sa susjedima.

Leo Pavela

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u