Hrvatska večeras nakon dvije godine na EUROSONGU

Objavljeno 10.05.2016 - VijestiZabava

Hrvatska večeras nakon dvije godine na EUROSONGU

Večeras je nastup Hrvatske na 61. Eurosongu. Nakon dvije godine pauze, Hrvatska se vratila u ovo natjecanje s mladom pjevačicom Ninom Kraljić, pobjednicom prve sezone HRT-ova showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske.
Hrvatska ove godine na Eurosongu sudjeluje po 22. put od osamostaljenja. Prvi predstavnici Hrvatske bili su grupa Put koja je 1993. godine na Eurosongu nastupila s pjesmom „Don’t ever cry“ i u ukupnom poretku bila na 15. mjestu. U 10 najboljih plasirali smo se ukupno šest puta. Najveće uspjehe, plasman na 4. mjesto, bilježe Maja Blagdan koja je 1996. nastupila s pjesmom „Sveta ljubav“, te Doris Dragović koja je 1999. na Eurosongu u Izraelu pjevala pjesmu „Marija Magdalena“. U finale se Hrvatska nije uspjela plasirati još od 2007. godine. Nina Kraljić i cijela hrvatska eurovizijska delegacija nadaju se da ćemo ove godine „razbiti taj urok“ i izboriti se za nastup u finalu.

Nina Kraljić (2)
Podsjećamo, u ponedjeljak je Nina Kraljić s pratećim pjevačima imala prvu probu u stockholmskoj Ericsson Globe Areni gdje se ove godine održava Eurosong, te održala prve intervjue s brojnim novinarima. U četvrtak je hrvatska delegacija posjetila Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Stockholmu gdje se susrela s našom veleposlanicom, gospođom Anicom Djamić, i njezinim suradnicima. U petak je Nina na drugoj, kostimiranoj, probi prvi put javno pokazala cijeli kostim koji je za njezin nastup na Eurosongu kreirao talentirani domaći modni dizajner Juraj Zigman. Na konferenciji za medije nakon druge probe otkrila je da se malo razboljela, no već je nekoliko dana kasnije, na jučerašnjoj svečanoj ceremoniji otvaranja 61. Eurosonga, zvučala i djelovala mnogo bolje.
U prvom polufinalu nastupaju redom: Finska, Grčka, Moldavija, Mađarska, Hrvatska, Nizozemska, Armenija, San Marino, Rusija, Češka, Cipar, Austrija, Estonija, Azerbajdžan, Crna Gora, Island, Bosna i Hercegovina, Malta.

Eurosong

Prvu polufinalnu večer možete pratiti večeras, 10. svibnja, s početkom u 21 sat u izravnome prijenosu na Prvom programu Hrvatske televizije i Drugom programu Hrvatskoga radija.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u