Hrvatska u Quebecu proglašena turističkom destinacijom 2018.

Objavljeno 18.10.2018 - Turizam

Hrvatska u Quebecu proglašena turističkom destinacijom 2018.

Hrvatska je proglaštena turističkom destinacijom 2018. godine u izboru Udruženja putničkih agenata Quebeca, navodi se u pripćenju HTZ-a.

Svečana i šesta po redu dodjela nagrada „Uni-Vers“ održana je u Théâtre Rialto u Montréalu, a Hrvatska je proglašena najboljom destinacijom u jakoj konkurenciji koju su činili Portugal, Meksiko, Kuba i Dominikanska Republika. Nagradu je preuzela Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, a koje pokriva i tržište Kanade.

Što se tiče procjene ukupnog broja dolazaka i noćenja s kanadskog tržišta u idućoj godini, očekuje se daljnji rast putovanja u Hrvatsku po stopi rasta od minimalno 20 posto. Procjene se temelje na prognozi oporavka kanadskog gospodarstva, snažnim doprinosom direktnih letova koji povezuju Toronto sa Zagrebom i Splitom te općenitom rastu interesa za putovanjima u Hrvatsku, rekla je Rodin.

Osvojena nagrada za destinaciju godine potvrda je odlične pozicije naše zemlje na tržištu Kanade, s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 170 tisuća dolazaka i 470 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 24 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima, rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Dodatni značaj ove nagrade je u činjenici što se ista dodjeljuje po izboru profesionalaca iz turističke industrije, odnosno predstavnika putničkih agencija i turoperatora, ali i na temelju glasova opće publike i ljubitelja putovanja, izjavio je Staničić, dodavši kako će još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima biti jedan od ključnih strateških ciljeva u idućoj godini.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u