Hrvatska razvalila Azerbajdžan i zasjela na vrh skupine

Objavljeno 14.10.2014 - Sport

Hrvatska razvalila Azerbajdžan i zasjela na vrh skupine

Naravno da sam presretan zbog visoke pobjede, ali ne smijemo se opustiti, to je tek treća utakmica kvalifikacija i još zapravo ništa nismo napravili, kazao je nakon pobjede nad Azerbajdžanom u Osijeku (6:0) u kvalifikacijama za EP 2016 hrvatski izbornik Niko Kovač.

Uvijek može bolje, pri kraju utakmice smo malo zastali i s tim dijelom nisam baš zadovoljan. Ja sam tražio od mojih igrača da što prije zabijemo prvi gol, te da potom krenemo i po drugi, treći…Otvorilo nam se i drago mi je što su navijači zadovoljni. Igrali smo visoki presing, nismo tražili igranje u širinu već u dubinu i zato je bilo toliko ubacivanja sa strane i prilika, kazao je Kovač, koji je posebno pohvalio Ivana Perišića.

On nije bio u planu jer je predugo bio ozlijeđen, a igrao je u Sofiji, ali morali smo silom prilika mijenjati. Vidite da i u ostalim skupinama ima dosta iznenađenja, svaka naša pobjeda vrijedi puno, pa bio bi zadovoljan s četiri boda iz ove dvije utakmice u Sofiji i Osijeku, a mi ih imamo čak šest. Očekujem i protiv Italije nastavak niza.

Vedran Ćorluka je bio oduševljen atmosferom u Osijeku: U ovakvoj atmosferi i u ovom gradu očito ne možemo odigrati loše. Odužili smo se navijačima, a igra je bila odlična. nametnuli smo im presing od prve minute, znali smo da ne mogu izdržati ritam i da smo spremniji od njih, kazao je Ćorluka.

Andrej Kramarić načeo je Azerbajdžance u 11. minuti: Cilj nam je bio štp prije postići gol, uspio sam to napraviti i onda je bilo lakše. Zahvaljujem publici na prekrasnoj atmosferi!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u