Hrvatska kao jedan u ADVENTU 2018.

Objavljeno 01.12.2018 - TurizamVijesti

Hrvatska kao jedan u ADVENTU 2018.

Blagdanski ugođaj diljem Hrvatske – počele su adventske svečanosti. Ukrašeni su mnogi gradovi i tako Hrvatska postaje TOP svjetska destinacija za ovo prekrasno vrijeme u prosincu.

Tradicionalnim paljenjem prve svijeće na vijencu oko Manduševca na glavnom trgu počeo je najljepši advent u Europi. Već prve večeri tisuće posjetitelja na zagrebačkim ulicama. Ukrašavanje grada još je jednom zadovoljilo sve ukuse. Jedna od najvećih atrakcija i ove će godine biti Ledeni park. Klizanje pod zvijezdama i dalje je veliki hit. No osim bogatog zabavnog i kulturnog programa – advent je prepoznatljiv i po gastronomiji. Publici se u sklopu adventa predstavlja i dvadesetak zagrebačkih obrtnika.

Zagrebački advent, koji je tri godine zaredom proglašen najboljim u Europi, još je jednom otvorio svoja vrata. Iako se više ne može natjecati za titulu – prema viđenom prvoga dana – nema ni najmanje sumnje da će i ove godine padati rekordi.

Lampice su osvijetlile Osijek još sinoć, a prvu adventsku svijeću gradonačelnik Ivan Vrkić upalit će sutra u 17.15 u Parku kralja Petra Krešimira, koji je ove godine odabran kao središnja lokacija manifestacije Advent u Osijeku. Božićnog ugođaja bit će i u baroknoj jezgri Tvrđi s ponudom obrtnika i OPG-ova te u središtu grada. Na Adventu u Parku su šarene kućice s gastronomskom ponudom, kuhanim vinom te pozornica na kojoj će se održati 20 koncerata. Sutra nastupa grupa Vatra, stižu i Belfast food te Gustafi. U dvorištu Sokolskog doma bit će nikad veće klizalište na 1500 četvornih metara.

Svakog vikenda Advent će imati drugu temu. Ovoga se otvara Bijelo-plavom pričom kao oda Gradu u povodu njegova rođendana. Tijekom cijelog prosinca bit će organizirane i razne radionice za djecu koja mogu uživati u posebnom božićnom tramvaju.

Danas je u Rijeci upaljena blagdanska rasvjeta. Prvi put u blagdanskom je ruhu zasjao i Trg Riječke rezolucije. U novu božićno-novogodišnju rasvjetu od Trga bana Jelačića do Jadranskog trga uloženo je oko 530 tisuća kuna. U 17.30 na Koblerovu trgu upaljena je prva svijeća na adventskom vijencu, a zatim je slijedila svečanost na Korzu i Trgu Riječke rezolucije uz nastup glazbenika i Prvih riječkih mažoretkinja.

Trenutačno Zagreb i Rijeka imaju najzanimljivije i najveće advente u Hrvatskoj koji privlače mnoge posjetitelje.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u