Hrvatska ispunila zadaće, zadnje izvješće pozitivno

Objavljeno 14.03.2013 - Vijesti

Hrvatska ispunila zadaće, zadnje izvješće pozitivno

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Libor Rouček izjavio je da je Hrvatska dobro pripremljena za ulazak u EU te da će zadnje izvješće o njenoj spremnosti za ulazak u Uniju biti pozitivno i bez mogućeg dodatnog monitoringa ocijenivši da će Hrvatska bez problema ući u punopravno članstvo s 1. srpnja ove godine, kako je i predviđeno.

Hrvatska je ispunila svoju domaću zadaću, zato sam predložio da nakon ulaska u EU nad njom nije potreban monitoring, kako je to bilo u slučaju Bugarske i Rumunjske. Hrvatska je svoj posao obavila i mislim da je dobro pripremljena, rekao je Rouček u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju STA.

Češki europarlamentarac i izvjestitelj za Hrvatsku izjavio je da očekuje da će njegovo završno izvješće na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta idućeg mjeseca biti prihvaćeno velikom većinom, pri čemu će se istaknuti velik napredak Hrvatske u ispunjavanju uvjeta za članstvo, iako bi se u raspravi moglo pojaviti nekoliko glasova koji bi predlagali dodatni monitoring koji, po njegovoj ocjeni, nije potreban.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u