Hrvati ne rade problema na granici jer Slovenci žive od hrvatskih skijaša

Objavljeno 06.01.2018 - TurizamVijesti

Hrvati ne rade problema na granici jer Slovenci žive od hrvatskih skijaša

Ovaj vikend počinje hrvatski skijaški tjedan. Procjene govore da će se na europska skijališta zaputiti oko 220 tisuća naših građana. Najposjećenija su skijališta u Austriji, Italiji, Francuskoj i Sloveniji. Samo iz Zagreba noćas je na skijanje krenulo 30-ak autobusa, uglavnom se radilo o srednjoškolcima. Vraćaju se i građani koji su blagdane proveli u Hrvatskoj.

Pojačan je promet na Bregani, ali znatno manje od očekivanog. Slovenci naravno ne rade probleme na granici jer im to nije u interesu, a Hrvatska je europska država normalnih manira i ne pada joj na kraj pameti blokirati granice i otežavati putnicima život kao što je to Slovenija učinila jednom uoči blagdana u Hrvatskoj.

Zbog pojačanih kontrola na slovenskoj strani graničnog prijelaza Pasjak putnici su tijekom jutra čekali u koloni i do 3 kilometra. Na obližnjem prijelazu Rupa nije bilo zastoja i čekanja. Od sinoć je, uglavnom prema talijanskim skijaliština, preko tih prijelaza prošlo 7 i pol tisuća Hrvata. Na oba granična prijelaza 50-ak autobusa ulazilo je u dvije ili tri kolone.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, iako je promet bio pojačan, većih gužvi jutros nije bilo. No – očekuju se poslijepodne jer se tim prijelazom većinom koriste građani susjedne BiH koji privremeno rade u zemljama Europske unije, gdje završavaju blagdani.

Podsjetimo i na vijest da su snažna oluja i obilan snijeg odsjekli od svijeta mnoga skijališta u Italiji i Švicarskoj, a uz granicu s Austrijom opasnost od lavina podignuta je na četvrtu od pet razina.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u