HRT konačno napravio TV emisiju HR TOP 20

Objavljeno 15.09.2018 - IzdvojenoVijestiZabava

HRT konačno napravio TV emisiju HR TOP 20

Hrvatska radiotelevizija od subote, 15. rujna na Drugome programu (HRT – HTV 2) u terminu od 19.15 sati započinje s emitiranjem nove glazbene emisije Glazbeni Top20.
Ovo zakašnjenje od više od deset godina skupo je koštalo hrvatske glazbenike jer je nekada HRT bio glavni motor promocije hrvatskih glazbenika kroz emisije HR TOP 20, HIT DEPO i Sedmu noć. HRT je u međuvremenu uništio sve glazbene emisije kao i Doru, pa su hrvatski glazbenici ostavljeni na milost i nemilost privatnim radio postajama. Zadnja emisija koja je imala HR TOP 20 na nacionalnoj razini bila je emisija TREND urednika i voditelja Lea Pavela s emitiranjem iz grada Rijeke.

Nova HRTova glazbena emisija ima krivi termin i lošu dužinu. Svake subote u večernjem terminu emisija će donositi pregled top ljestvice najaktualnijih singlova hrvatske glazbene scene no samo kroz 45 minuta što je u kompletnosti nedovoljno.

U svakome izdanju četrdesetpetominutna emisija će ugostiti dva glazbena gosta koji će se osvrnuti na trenutnu ljestvicu te kroz razgovor otkriti sve novitete svog rada i prokomentirati tjednu ljestvicu. Uz najemitiranije pjesme hrvatske glazbene scene, u opuštenom ugođaju te uz zanimljive razgovore i zabavne igre, gosti će komentirati i sadržaje s društvenih mreža kako bi gledateljima približili život i rad hrvatskih glazbenika.

Ljestvica je sastavljena od najemitiranijih pjesama proteklog tjedna u radijskom eteru koje se prate putem servisa FokusKontrol. Sustav FokusKontrol na dnevnoj bazi bilježi emitiranja na 135 hrvatskih radio postaja i jednom tjedno prikazuje precizne rezultate emitiranja na temelju kojih se formira tjedna top lista najemitiranijih singlova.

Kao voditeljicu emisije Glazbeni Top20 upoznat ćemo mladu, lijepu i talentiranu Anamariju Stišćak kojoj je ovo prvo pojavljivanje na malim ekranima i nadamo se da će biti dinamična, uvjerljiva i da neće potpasti pod loše napisane tekstove onih koji se trude ukrutiti zabavni program na HRTu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u