Hoće li netko od velikih političara i vjerskih vođa doći pomagati izbjeglicama?

Objavljeno 27.09.2015 - IzdvojenoZanimljivosti

Hoće li netko od velikih političara i vjerskih vođa doći pomagati izbjeglicama?

Gledamo ove dana političare u EU parlamentu, u zgradi UNa, među njima i vođe svjetskih religija, kako blagoglagoljivo govore svima nama što bi mi trebali napraviti kako bi pomogli prognanoma i izbjeglima.

Sve mi, ali ne i oni!?

Zamislite situaciju da isti ti političari i svjetske vjerske vođe, jednostavno dođu u Hrvatsku, Srbiju, Mađarsku, Makedoniju, Grčku, Tursku i pomažu. Stoje tamo, razgovaraju s ljudima, pomažu, upoznaju situaciju jer su je sami ispitali i rade ono za što ih sve jako dobro plaćama, rješavaju problem.

Ovako imamo situaciju da njima, velikima, , poput pokvarenih telefona, na tisuće namjesnika, predstavnika, poslanika, diplomata, kurira i dostavljača predstavljaju problem, pa se osnovna i točna informacija o problemima do luksuznih dvorana i dvorova naprosto izgubi.

Nafta? O da, to je magična riječ koja je potpuno učinkovita. Nešto poput Boga, ali puno jače. Recimo da kod političara koji bi trebali odlučivati o rješavanju neke krize kaže riječ BOG??? To svakako ne bi nikome ništa značilo, ignorancija riječi i njezinog značanja bila bi ista kao da ste im spomenuli  riječi humanost, ljudskost itd.

No na riječi NAFTA, ili ZLATO ili NOVAC… na te riječi političari potpuno mijenjaju oblik lica, počinju sve razumijevati bolje, uključeniji su u sustav, problem, empatija se podiže na zavidnu razinu.

Zato se svi političari svijeta, a prate ih jako dobro i vjerski predstavnici i vođe, uglavnom u govorima usredotočuju na ono to biste trebali vi napraviti za izbjegle i prognane, a oni bi se radije bavili cijenom barela nafte, tržištima, burzama, kreditima . Kažu oni tu naprosto ima više novaca, a tema izbjeglica je dosadna i od nje nemamo koristi pa to ostavljamo običnom puku.

Mi moramo, mi hoćemo, mi možemo, humanost, empatija, skromnost…sve se to čuje iz usta političara i vjerskih predstavnika, no narod se počeo pitati, gdje su ti isti ljudi sa svojim primjerima?

 

 

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u