Hoće li ministar pravosuđa odgovarati ako “Daruvarac” napravi nedjelo?

Objavljeno 10.02.2019 - Vijesti

Hoće li ministar pravosuđa odgovarati ako “Daruvarac”  napravi nedjelo?

Istanbulska konvencija je u Saboru usvojena i ministar pravosuđa RH jamči da se ona sprovodi i u životnim situacijama.
Ukoliko se dogodi da “Daruvarac” iz napravi bilo koje nedjelo nad žrtvama ili bilo kome drugome dok je danas na slobodi, ministar pravosuđa bi osim suspendiranja s funkcije trebao i završiti u zatvoru jer se nije potrudio da zakoni funkcioniraju i da zločinci i opasni tipovi budu tamo gdje im je i mjesto.

Darko Kovačević Daruvarac (31) napustio je pritvor u 8 sati i otišao dalje taksijem. Pokušale su ga zaustaviti brojne novinarske ekipe, ali on nije bio previše razgovorljiv. Rekao je samo da do pravomoćnosti presude ostaje u Zadru.

Budući da ima dvojno državljanstvo, odnosno i državljanstvo BiH, postojala je bojazan da bi mogao pobjeći hrvatskom pravosuđu.

Darko Kovačević Daruvarac na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen je krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje Zadranke L. G. te nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora.

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru ukinulo je u petak istražni zatvor Darku Kovačeviću Daruvarcu

Nakon što je u srijedu, 6. veljače, obitelj njegove žrtve primila prijetnje preko društvenih mreža, Općinsko državno odvjetništvo ponovno je zatražilo određivanje mjera opreza – zabranu napuštanja boravišta, obvezno javljanje državnom tijelu, zabranu približavanja i uspostavljanja veze sa žrtvom te privremeno oduzimanje putnih isprava.

Vijeće je, pak, zaključilo kako se Kovačeviću ne mogu odrediti nikakve mjere budući da mu istječe istražni zatvor u maksimalnom trajanju. Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendićje objasnio je da mjere opreza sud može izreći kao zamjenu za istražni zatvor, a ovdje istječe maksimalni istražni zatvor.

U vezi s upućenim prijetnjama obitelji Daruvarčeve žrtve, policija je osumnjičila 17-godišnjaka i nije utvrdila njegovu povezanost s Daruvarcem.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u