Hoće li Australija pobijediti na EUROSONGU

Objavljeno 15.05.2019 - VijestiZabava

Hoće li Australija pobijediti na EUROSONGU

Hrvatska radiotelevizija i ove godine tradicionalno prenosi sve tri večeri najvećega svjetskog televizijskog glazbenog natjecanja – natjecanja za pjesmu Eurovizije. U prvom polufinalu za prolaz dalje borilo se 17 zemalja, a kvalificirale su se Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

U prvoj večeri najbolja je bila Australija s odličnom predstavnicom Kate Miller-Heidke. Pjesma je vrlo zanimljiva i ima elemente popa i klasike s dozom mistike. Odličan glas i interpretacija izmamila je veliki pljesak svih u dvorani pa se s pravom postavlja pitanje, što ako Australija pobijedi?

Mao ljudi zna da ako Australija pobijedi onda mora tražiti europskog partnera za organizaciju EUROSONGA na području Europe!

Takozvanih “pet velikih” Britanija, Francuska, Njemačka, Italija i Španjolska automatski ulaze u finale jer daju najveći financijski doprinos Europskoj uniji radiotelevizija koja producira natjecanje. Dodatno ulazi i Izrael kao zemlja domaćin.

Zbog velikog broja natjecatelja održavaju se dva polufinala, a drugo je na rasporedu u četvrtak navečer. Deset natjecatelja od ukupno 18 u tom krugu će se kvalificirati za finale u kojem će sudjelovati ukupno 26 finalista.

Na drugoj poluzavršnoj večeri izbora za pjesmu Eurovizije nastupa i hrvatski predstavnik Roko Blažević s pjesmom The Dream. Inače, geslo ovogodišnjeg Eurosonga je Usudi se sanjati (Dare to Dream).

Ovogodišnje se natjecanje održava u Tel Avivu zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi pjevačice Nette s pjesmom Toy, koja je s tom pjesmom nastupila i tijekom prve polufinalne večeri.

Inače, izbor za pjesmu Eurovizije održava se već treći put u povijesti u Izraelu, nakon 1979. i 1999. godine a ove godine sudjeluje 41 država.

Natjecanje se održava u areni Expo Tel Aviv, a kroz trodnevni zabavni program gledatelje vode televizijski voditelji Erez Tal i Assi Azar, te Lucy Ayoub sa supermodelom Bar Refaeli. Komentator HRT-a je Duško Ćurlić.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u