HNS i Most protiv Zakona o doprinosima

Objavljeno 18.08.2018 - IzdvojenoVijesti

HNS i Most protiv Zakona o doprinosima

Hrvatska narodna stranka osvrnula se na izmjene i dopune Zakona o doprinosima koje, kažu, neće poduprijeti, nego će tijekom e-savjetovanja predložiti izmjene tih odredbi.

Prijedlog koji je pušten u javnu raspravu ugrožava na tisuće poduzetnika i start-upova te potiče antipoduzetničku klimu, stoji u priopćenju. Povećanje osnovice za plaće direktora za njih je potpuno neprihvatljivo.

I predsjednik Mosta Božo Petrov u Splitu je komentirao, kako kaže, sramotan prijedlog zakona o doprinosima. Smatra da će donošenje takvog zakona još više ljudi prisiliti na iseljavanje.

“To prevedeno znači da će se golema većina malih i srednjih poduzetnika, onih na kojima počiva hrvatsko gospodarstvo, onih koji funkcioniraju, financiraju profesionalne uhljebe, na kraju morati gasiti jer na koji način vi možete pribavite 130. 000 kuna prihoda samo za jednu osobu u jednoj maloj tvrtki”, rekao je Petrov.

Ministar financija Zdavko Marić u Zadru se danas osvrnuo na zakonsko rješenje o povećanju plaća predsjednika ili članova uprava tvrtki, rekavši eđu ostalim: “”Za prave male i srednje poduzetnike, one koji su prijavljeni na puno radno vrijeme samo u tom poduzeću, i vrijedno privređuju, odnosno bave se poduzetništvom u Hrvatskoj, neće biti nikakva problema”.

I iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) reagirali su u subotu na predloženu izmjenu zakona o doprinosima vezanu za povećanje koeficijenta za izračun mjesečne osnovice za obračun doprinosa direktorima, istaknuvši da se nacrt treba temeljiti na procjeni učinka propisa te vjeruju da će u dijalogu s resornim ministarstvom dobiti alternativni prijedlog.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u