HGK-u odzvonilo! I predsjednik Hrvatske protiv HGK!

Objavljeno 04.02.2021 - Gospodarstvo

HGK-u odzvonilo! I predsjednik Hrvatske protiv HGK!

– HGK je politička jazbina, puno veća nego Obrtnička komora. I tamo se uspjela implantrati politika i to duboko. Ali HOK ima svoju funkciju i korist za hrvtsko poduzetnike, kazao je Milanović. HGK je kao ustanova postao beskoristan. U njoj se vode politički obračuni na svakotjednoj razini, dodao je. Naglasio je da je nakon odlaska Nadana Vidoševića s čelnog mjesta HGK nastupila politička borba takvih razmjera da “nije bio ni svjestan svog tog grabeža”.

– Članarina za HGK nije porez, to je naknada, parafiskalni namet. To vjerojatno svatko može plaćati i ja sam plaćao, ali nisam dobio ama baš ništa. Osim da se mijenjaju političke garniture i uhljebljuju prijatelji i kolegicepo po stranačkoj liniji, kazao je. Smatra kako ta komora nema nikakvog smisla, na način da je financiraju a ne znaju kakvu protuuslugu dobivaju. “Ogromnim novcima plaća se aparat koji ne radi ništa, ništa konkretno, pa čak ni ništa štetno, zaključio je.

Sve veći broj poduzetnika u Hrvatskoj ne želi obavezno plaćanje HGK jer drže da je to beskorisno i da je HGK uglavnom sam sebi svrha!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u