HDZu i SDPu najviše mandata za EU parlament

Objavljeno 27.05.2019 - Vijesti

HDZu i SDPu najviše mandata za EU parlament

Bernardić je homogenizirao SDP te je na listu postavio provjerene igrače. Građani su ga nagradili i osvojio je 4 mjesta u EU parlamentu.
Plenković se zaigrao s novim kandidatima, djelomično je šokirao HDZovce svojim odnosom s Pupovcem pa je dio HDZovaca svoje glasove podijelio hrvatskoj desnici, a ne HDZu.
Sve to stajalo je HDZ pobjede na izborima i oni su dobili 4 mjesta u EU parlamentu što je ravno ne uspjehu jer se očekivalo više.

Ruža Tomašić je apsolutna TOP zvijezda izbora jer je i sada dobila najviše preferencijalnih glasova, preko 69 400, kao i na prošlim EU izborima!

Živi zid je odlučio potpuno ignorirati medije kao i Mislav Kolakušić i izgleda da im se ta strategija isplatila jer su ih mediji više spominjali nego da su davali svoje izjave.

Objavljeni su prvi privremeni rezultati izbora za Europski parlament. Na temelju 98,76% obrađenih redovitih biračkih mjesta HDZ je osvojio 22,70%, SDP 18,67%, Hrvatski suverenisti 8,48%, Nezavisna lista Mislava Kolakušića 7,87%, Živi zid 5,67%, Amsterdamska koalicija 5,24%.

Preračunato u mandate, to izgleda ovako: HDZ ima 4 mandata (Karlo Ressler, Dubravka Šuica, Tomislav Sokol Željana Zovko), SDP 4 mandata (Biljana Borzan, Tonino Picula, Predrag Fred Matić, Romana Jerković), Hrvatski suverenisti 1 mandat (Ruža Tomašić), Nezavisna lista Mislava Kolakušića 1 mandat (Mislav Kolakušić), Živi zid 1 mandat (Ivan Vilibor Sinčić) i Amsterdamska koalicija 1 mandat (Valter Flego).

30 % birača je izašlo na izbore što je bolje nego ikada do sada, a odabir građana Hrvatske za najviše HDZ i SDP ukazuje da građani Hrvatske nisu niti najmanje razočarani političarima koji su do sada vladali našom državom!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u