HDZovci se izbezumili BRUNA ESIH “potopila” Prgometa

Objavljeno 22.03.2017 - Vijesti

HDZovci se izbezumili BRUNA ESIH “potopila” Prgometa

Najavu kandidature Brune Esih, inače nezavisne zastupnice koja je ušla u Sabor na listi HDZ-a, komentirao je vidno uzrujan predsjednik stranke Andrej Plenković.

Rekao je kako HDZ ima svog kandidata za gradonačelnika Zagreba Dragu Prgometa. Mislim da smo izabrali najboljeg čovjeka kojeg stranka ima u gradu. Ambicija mi je da svi članovi i birači HDZ-a glasuju za njega, rekao je Plenković, znajući da veliki dio članstva HDZa podržava Brunu ESIH i Zlatka Hasanbegovića.

Zanimljivo mu je, kaže, da kandidatura Brune Esih dolazi u trenutku kada HDZ ima postotke kakve godinama nije imao, stabilnu parlamentarnu većinu, u trenutku kad je stranka profilirana čvrsto na desnom centru. Ako se ona ne pronalazi u tome, onda ćemo razgovarati i zaptati se kako je pristala doći na listu i dobiti priliku sudjelovati u radu Sabora, naglasio je Plenković.

Plenković izgleda još ne razumije da je za visoki rejting HDZa zaslužan isključivo kaotični SDP u kojem su previranja i neorganizacije na visokom stupnju.

Nije želio odgovoriti na pitanje ostaje li Esih u Klubu zastupnika HDZ-a. Kandidature će se podnositi tek kad se raspišu izbori… vidjet ćemo, rekao je Plenković.

Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić rekao je kako nije znao da će se Bruna Esih kandidirati za Zagreb, te ustvrdio kako je ona u svojevrsnom raskoraku stavova koje iznosi danas i koje je zastupala kad je bila kandidat za prvu izbornu jedinicu.

Kao nezavisna zastupnica ima se pravo kandidirati za čelno mjesto grada Zagreba i ja tu ne vidim ništa sporno, rekao je Bačić. Svi stavovi i politika HDZ-a koju je osmislio i koju provodi Andrej Plenković za koju je dobio podršku članova HDZ-a i na koje se poziva gospođa Esih, je i dalje politika HDZ-a i u tom smislu se ništa nije promijenilo. Pa onda ne vidim nekih posebnih razloga zbog kojih gospođa Esih ne bi i dalje podržavala HDZ u izborima za grad Zagreb i našeg kandidata Prgometa, rekao je Bačić.

Na pitanje treba li ona ostati i dalje u Klubu zastupnika Bačić je rekao kako je stav stranke da se odnosi i suparništva na lokalnoj razini ne smiju i neće se prelamati na nacionalnoj razini. Što se tiče njezinog angažmana u Klubu, mi o tome nismo raspravljali niti ćemo, rekao je. Dodao je da će osobno s njom razgovarati kad prvi put dođe u Sabor.

Bruna Esih potvrdila je u razgovoru za Globus kako će se kandidirati za gradonačelnicu Zagreba.

Da, kandidirat ću se za gradonačelnicu Zagreba. Očekujem podršku HDZ-ovih birača. Na raspolaganju sam svom gradu i onima koji će u meni prepoznati autentičnog predstavnika građanskih, nacionalnih, političkih, moralnih i svjetonazorskih načela koja i sami slijede, osjećaju i žele ih živjeti, izjavila je u razgovoru za Globus.

Bliska suradnica i prijateljica Zlatka Hasanbegovića, koja je na prošlim parlamentarnim izborima ušla u Sabor s liste HDZ-a osvojivši u zagrebačkoj I. izbornoj jedinici respektabilni 10.471 glas, time je potvrdila višemjesečna nagađanja da će u zagrebačku utrku sa svojom nezavisnom listom.

Rekla je kako očekuje i potporu Hasanbegovića. Vode nas podudarni životni i politički impulsi, dijelimo svjetonazor i političku viziju. U tom smislu jedno drugome uvijek smo bili potpora. On je osoba s velikom podrškom autentičnoga HDZ-ova biračkog tijela. Ako su, dakle, vrijednost njegovih stajališta i djelovanja prepoznali birači, vjerujem da je istoga svjestan i HDZ, kazala je.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u