HDZ u ponedjeljak : Milinović ili Pupovac?

Objavljeno 02.09.2018 - Vijesti

HDZ u ponedjeljak : Milinović ili Pupovac?

Visoki časni sud HDZ-a u ponedjeljak bi trebao donijeti odluku o sankciji protiv člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjske županijske organizacije HDZ-a Darka Milinovića, protiv koga je Predsjedništvo HDZ-a prije nekoliko dana pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obveze.

Zanimljivo je da Pupovac koji je dio koalicijske vladajuće garniture nije nikad bio opomenut od strane časnog suda HDZa za cijeli niz protiv ustavnih djelovanja kao i za potpuno neprihvatljive izjave o Oluju, Domovinskom ratu i ulozi Vučića u devedesetima.

Da će se u ponedjeljak održati sjednica Visokog časnog suda Hini je potvrdio predsjednik tog HDZ-ova tijela Davor Miličević. Predsjedništvo HDZ-a je u četvrtak na telefonskoj sjednici, sukladno odredbi članka 67. stavak 1. Statuta HDZ-a, donijelo Odluku o pokretanju stegovnog postupka pred Visokim časnim sudom HDZ-a protiv Milinovića, člana Predsjedništva HDZ-a, zbog osobito teške povrede članske obveze opisane u članku 19. stavak 2. Statuta HDZ-a.

Glasovanju je pristupilo 29 članova Predsjedništva HDZ-a, od čega je 27 članova glasovalo za Odluku, jedan je bio protiv, a jedan suzdržan.

Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno “temeljnim vrijednostima” i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.

Odluka Predsjedništva HDZ-a upućena je Visokom časnom sudu HDZ-a na odlučivanje.

Prije, u četvrtak premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da će Predsjedništvo HDZ-a protiv člana tog visokog stranačkog tijela i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića pokrenuti stegovni postupak zbog najtežih povreda članskih obaveza i nanošenja političke štete HDZ-u, istaknuvši kako je njegovo ponašanje bilo neozbiljno, neodgovorno i nepotrebno.

Član Predsjedništva HDZ-a i ličko-senjski župan Darko Milinović izjavio je u petak kako je uvjeren da ga HDZ neće izbaciti iz stranke i tako onemogućiti da se kandidira na stranačkim izborima u Ličko-senjskoj županiji u nedjelju 9. rujna. Uvjeren sam da me neće onemogućiti da se kandidiram, mislim da nema razloga ni opomeni, rekao Milinović na izlasku iz Hrvatskog sabora gdje nije aktivirao saborski mandat, nego se došao informirati koji je njegov status kada i ako da ostavku na mjesto župana.

Milinović demantirao da će u Saboru biti oporba

To kao oporba ste rekli vi, ne odgovara da sam izjavio da ću se vratiti u Sabor i neću podržati Andreja Plenkovića. Ali neću bezrezervno držati i dizati ruke, štitit ću interese Like, Gorskog kotara, Dalmatinske zagore…, rekao je Milinović novinarima na izlasku iz Hrvatskog sabora.

HDZ se ovog ponedjeljka mora odlučiti ili za Milinovića ili za Pupovca. Bude li izbačen Milinović iz HDZ to će značiti samo jedno, ili pad rejtinga HDZa ili hitno traženje novog lidera HDZa.
Ponedjeljak je već sutra!

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u