HDZ ne podnosi MOST

Objavljeno 23.11.2017 - Vijesti

HDZ ne podnosi MOST

Istražno povjerenstvo za Agrokor i danas je zažarilo sabornicu – HDZ je Mostovcima poručivao da “plešu kako SDP svira”, Mostov Nikola Grmoja negodovao je dobacivanjem iz klupe, predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ) opominjao ga je da prestane dobacivati i prijetiti, na što mu je Grmoja uzvratio: “Vi se svakoga bojite i za svakim trčite tko god je na vlasti”. Ipak, situacija nije izbjegla kontroli kao jučer. Nakon ovog incidenta konferencije za novinare održali su Klub HDZ-a i Nikola Grmoja.

Nikola Grmoja je svoje negodovanje tijekom govora Josipa Borića (HDZ) izrazio dobacivanjem iz klupe. “Kolega Grmoja, iznijeli ste cijeli niz optužbi, a kad se druga strana brani i iznese svoju istinu, onda vi dobacujete i pobjegnete van. E, to je baš slika i prilika”, komentirao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Prozvani Grmoja, koji se u međuvremenu vratio u sabornicu, požalio se na povredu Poslovnika, a Jandrokoviću poručio kako mu je to posljednji put da propituje motive njegovih izlazaka iz sabornice, rekavši kako je imao intervju.

Uslijedio je žestok verbalni okršaj. “Vi meni prijetite! Ja se Vas ne bojim jer Vi ste netko koga se čovjek ne bi trebao bojati”, odbrusio mu je Jandroković. “Vi se svakoga bojite i za svakim trčite ‘ko god je na vlasti”, optužio ga je Grmoja. Jandroković je uzvratio: “Ja sam oduvijek u HDZ-u. Dragi prijatelju, ja se Vas ne bojim. Trebao sam vam izreći opomenu kada ste dobacivali iz klupe”. “Ja vam nisam prijetio fizički nego Vas upozoravam da nemate pravo propitivati motive mojih ulazaka ili izlazaka iz sabornice. Nemojte to raditi”, rekao mu je Grmoja. Jandroković je ipak ustrajao u tvrdnji da mu je mostovac prijetio. “Vi ste meni prijetili, a što ste pod tom prijetnjom mislili to ja ne znam. Ali, što god Vi mislili, mene baš briga, da Vam budem iskren”, poručio je Jandroković Grmoji.

Nakon ovog incidenta u sabornici Klub zastupnika HDZ-a sazvao je konferenciju za novinare. ‘Mormo stati u zaštitu digniteta Hrvatskog sabora. Zastupnik Nikola Grmoja prijetio je predsjedniku Sabora i počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. Kaznenog zakona. Na dva upita predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića je li to prijetnja, on je oba puta potvrdno odgovorio’, kazao je Branko Bačić. “Zamislite što bi Nikola Grmoja napravio da je njemu netko prijetio. Najmanje što on sad može učiniti je da se javno ispriča”, dodao je. Novinarima je poručio da osobno Jandrokovića pitaju hoći li i što poduzeti. Zastupnik Josip Borić konstatirao je kako su morali reagirati jer su jučer svjedočili još gorem ponašanju predsjednika HSS-a Kreše Beljaka koji je zastupnike pozivao na fizički obračun. Istaknuo je i da ne žele u Saboru scene koje se mogu vidjeti u parlamentima drugih zemalja.

‘Spreman sam se ispričati predsjedniku Sabora i klečati na kukuruzu, ali imam nekoliko uvjeta. Pozivam premijera da se ispriča zbog Ive Sanadera, Fimi Medije, Planinske, zbog predaje Ine Molu, Hypa. Pozivam i Branka Bačića da se ispriča što je nosio torbe u aferi Fimi medija, pozivam ih da se ispričaju zbog Vladimira Šeksa, kuma ove Vlade”, izjavio je Nikola Grmoja koji je u Saboru održao konferenciju za novinare nakon konferencije HDZ-a. Dodao je kako ih sve poziva da se ispričaju i zbog “Todorićevog čovjeka – ministra Zdravka Marića i zbog ministra Kujundžića koji je dio Todorićevog projekta, zbog Agencije za lijekove, presude Horvatinčiću, i pravosuđa zbog kojeg stradavaju mali ljudi”.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u