HDS ZAMP pomaže lokalnim medijima u Sisačko-moslavačkoj županiji

Objavljeno 25.01.2021 - IzdvojenoZabava

HDS ZAMP pomaže lokalnim medijima u Sisačko-moslavačkoj županiji

Predstavnici službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja posjetili su četiri radijske i jednu televizijsku lokalnu postaju u Sisačko-moslavačkoj županiji, pogođenoj potresom, kako bi im iskazali potporu i pružili konkretnu pomoć u sljedećim mjesecima.

Tamošnji mediji su, kao i mnoge institucije ili obiteljske kuće, ozbiljno stradali: nekima su uništene redakcije, studio i poslovni prostori pa program emitiraju iz kontejnera. Glavni direktor Nenad Marčec, voditelj Sektora medija Mario Vukoja te voditelj komunikacija Milan Majerović-Stilinović obišli su Radio Sisak i Radio Quirinus u Sisku, Petrinjski radio u Petrinji te RadioTeleviziju Banovina u Glini.

Domaćini su im bili direktorica i glavna urednica gradskog Radija Sisak Vlatka Jurašinović, direktor županijskog Radija Quirinus Leo Merzel, direktor Petrinjskog radija Mario Gršić te Nikola Maričković, direktor RadioTV Banovina. Svi su nas, sa svojim redakcijskim kolegama, impresionirali dobrom voljom i nepokolebljivim duhom.

Kao poslovni korisnici glazbe, sad su svi u posebno nezavidnoj situaciji, pa su predstavnici HDS ZAMP-a dogovorili različite vrste potpora poslovanju, koje je zbog okolnosti izrazito ugroženo. Za prvu ruku, postaje neće trebati platiti akontacije najmanje za prva tri mjeseca 2021. godine, a uz to će HDS ZAMP izdvojiti prigodnu donaciju za svaku od radijskih postaja u vidu marketinga.

„Uz velike materijalne štete koje su neke postaje pretrpjele, sve ih je pogodio drastičan pad prihoda od marketinga, a to na području Banovine nije nešto što će se brzo promijeniti. Zato nam je bilo važno iskazati solidarnost i pružiti im potporu u okviru naših mogućnosti,“ rekao je Nenad Marčec, i dodao da će ZAMP i u sljedećem razdoblju smišljati načine potpore tamošnjim medijima i cijelom kraju.
Jedan od njih je i humanitarna akcija „Playlista za Glazbenu školu Sisak“ kojom su se autori i nositelji prava odrekli tantijema od nekih svojih pjesama: djela s tog popisa poruka su solidarnosti glazbenika sa svojim malim i velikim kolegama u Sisku. Sigurno će u sljedećim mjesecima barem malo podići raspoloženje i ojačati nadu svima koji se nose s posljedicama potresa, kad ih čuju u programu lokalnih postaja. Konačni će iznos biti uplaćen na račun Glazbene škole Frana Lhotke.

„Za sve naše članove, glazbenike, ovo su jako teška vremena – tim smo više ponosni i zahvalni što ih se već više od 200 uključilo u ovu akciju. Kako bi prikupljena svota bila što veća, i HDS i ZAMP priključit će se doniranjem sredstava iz troškova svog poslovanja. Važno nam je podržati glazbu u Sisku i cijelom tom kraju, a za to je simbol upravo Glazbena škola, odakle će nam sigurno i ubuduće stizati novi mladi skladatelji i glazbenici,“ dodao je Marčec.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u