Gusti snijeg pada u Lici, zasniježilo i u Zagrebu

Objavljeno 02.12.2020 - IzdvojenoVijesti

Gusti snijeg pada u Lici, zasniježilo i u Zagrebu

Prvi snijeg zabijelio je lički dio Zadarske županije. Državni hidrometeorološki zavod zbog snijega i olujne bure izdao je crveno upozorenje za područje gospićke regije i Velebitskog kanala. Zabijeljeli su se Gospić, Ogulin, Senj, Rijeka, Karlovac, Delnice. Za sav promet zatvorena je autocesta A7 Sveti Kuzam-Šmrika i za kamione A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice.

Josip Brozičević, pročelnik HGSS stanice Gospić kazao je za portal HRT-a kako apelira na građane i izletnike da ne idu u brda jer su planinarski domovi zatvoreni zbog pandemije koronavirusa. Dodao je da u ovim vremenskim uvjetima nije baš poželjno hodati i planinariti.

Kazao je kako u Gospići i dalje pada snijeg, te da ga ima već oko 25 centimetara, a očekuje se da će padati cijelu noć i suta. Sljedeća dva dana ne preporučuje se izlazak starijima.

Snijeg je počeo padati i na području Svete Nedelje te u zapadnom dijelu Zagreba.

Kolnici skliski u većem dijelu zemlje

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog magle vidljivost je smanjena ponegdje na cestama u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica.

Na sjevernom Jadranu puše jaka bura, povremeno s olujnim udarima. Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II i državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin i DC3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica. Trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na dijelu dionice autoceste A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, zbog jakog vjetra.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Zadarskoj županiji.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u