Građani ponovno vjeruju HDZu

Objavljeno 05.09.2014 - Vijesti

Građani ponovno vjeruju HDZu

Prema posljednjem redovitom mjesečnom istraživanju Crodemoskop – HDZ je u sve izraženijem vodstvu. Zaustavljen je negativni trend potpore SDP-u koji se nalazi na drugom mjestu, treće drži ORah, četvrto Hrvatski laburisti.

Tako HDZ početkom rujna bilježi izbor od 25,1% (prema 24,5% iz kolovoza, ali i 22% iz prošlogodišnjeg rujna). SDP je drugi na ljestvici preferencija stranaka s izborom od 20,9% (prema 20,3% prije mjesec dana, odnosno 25,1% prije godinu dana). Uz ove dvije stranke izborni prag na nacionalnoj razini prelazi još samo Orah, stranka Mirele Holy koja se učvrstila na trećem mjestu (ovaj put s izborom od 13,9% prema 13,6% iz kolovoza).

Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar, drugo mjesto zauzela je Mirela Holy, iza koje je Kolinda Grabar Kitarović. Najnegativnijim političarom građani su treći mjesec zaredom izabrali premijera Zorana Milanovića. Istraživanje je pokazalo kako su gospodarska kriza i eskalacija sukoba u Ukrajini najznačajniji događaji u posljednjih mjesec dana.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u