Gotovo je, Hrvatska postaje dio europskog carstva

Objavljeno 11.03.2013 - Vijesti

Gotovo je, Hrvatska postaje dio europskog carstva

 

Sve što smo željeli smo i dobili. Hrvatska je uspješna članica NATOa, i 01. srpnja postaje dio najprestižnijeg svjetskog društva, dio EUa.

Veliki broj hrvatskih kompanija je spreman, no postoje i oni koji sjede skrštenih ruku i samo mirno promatraju događanja, pa kad ih “zapljusne” pola milijarde novih kupaca neće znati što sad s njima. Vjerojatno će im za propast kompanija biti krivi svi živi samo ne oni sami, menageri kompanija.

Sve dobre kompanije već odavno imaju dobar marketing i vrhunske PR stručnjake. To su kadrovi bez kojih se u EU neće moći.

Europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele predstavit će na sjednici Vlade u Zagrebu 26. ožujka posljednje izvješće o monitoringu o pretpristupnim pripremama Hrvatske. Izjavila je to prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić za HTV. Fuele je već prije izjavio da očekuje pozitivno završno izvješće.

Očekujemo vrlo pozitivno izvješće, naročito s obzirom na to da je povjerenik za proširenje Štefan Fuele najavio svoj dolazak u Zagreb 25. ožujka navečer kako bi 26. ožujka na izvanrednoj sjednici vlade predstavio završno izvješće o monitoringu, izjavila je Pusić, koja u Bruxellesu sudjeluje na sastanku Vijeća EU-a za vanjske poslove. Dodala je kako očekuje ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu krajem ožujka ili početkom travnja.

Hrvatska spremna, ne predlaže se monitoring

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy izjavio je danas da se nakon potpisivanja memoranduma o suglasnosti za rješavanje pitanja Ljubljanske banke sada samo čeka posljednje izvješće o monitoringu koje će, kazao je, biti prihvaćeno na kraju izvješća. Nakon toga, najavio je, slijedi  ratifikacija pristupnog ugovora u svim nacionalnim parlamentima.

Nema sumnlje u EU će se mnogi Hrvati jako dobro snaći. Biti će i onih drugih, ali, njih ima i danas……

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u