Gostiju manje, novaca više!?

Objavljeno 04.07.2019 - GospodarstvoTurizam

Gostiju manje, novaca više!?

Prihodi od “stranih” turista u prvom tromjesečju ove godine veći su za 5,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani, makar nitko ne razumije kako se odvajaju prihodi u turizmu strani od domaćih? Drugim riječima, tijekom siječnja, veljače i ožujka 2019. godine prihodi u turizmu od stranih gostiju iznosili su 475 milijuna eura, što u odnosu na isto razdoblje 2018. godine (450 milijuna eura), predstavlja rast od 5,4 posto, odnosno 25 milijuna eura, podaci su HNB-a.

Povodom pozitivnih financijskih pokazatelja o doprinosu turizma domaćoj ekonomiji ministar turizma Gari Cappelli izjavio je:
„Naša Vlada stavlja veliki naglasak na rast i razvoj kvalitete hrvatskog turizma, a značajni iskoraci najvidljiviji su kroz kontinuiran rast prihoda koji se ostvaruju u turizmu. U mandatu ove Vlade ostvareni prihodi koji se odnose na prvo tromjesečje narasli su za 23 posto. Dokaz je to i kako naša politika osnaživanja predsezone daje pozitivne rezultate ne samo u vidu turističkog prometa koji se u istom razdoblju povećao za 36 posto, već i turističke potrošnje koja je preduvjet za jačanje konkurentnosti i poticanje cjelokupnog gospodarstva naše zemlje.“ istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Podsjećamo, tijekom 2018. godine prihodi od stranih turista iznosili su 10,1 milijardu eura što u odnosu na 2017. godinu predstavlja rast od 6,4 posto, odnosno prihodovano je 603,6 milijuna eura više, dok se prihodi od stranih i domaćih turista procjenjuju na 12 milijardi eura.

Zanimljivo bi bilo vidjeti kako primjerice na Zrću statističari broje milijune kuna i dijele ih na strance i Hrvate, ili kako s milijuni kuna broje u Istralaniji te kako netko zna tko je Hrvat, a tko nije ???

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u