Gorski kotar pod snijegom, ceste prohodne

Objavljeno 24.03.2020 - Vijesti

Gorski kotar pod snijegom, ceste prohodne

Stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj uz iznimke poput opskrbe, dnevnih migracija zaposlenih u bitnim službama, hitne medicinske skrbi i slično.

Za sav promet zatvoreni su:
autocesta A1 između čvorova Posedarje i Maslenica i
Paški most (DC106).
Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:
autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica, obilazak za ostale skupine je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27);
A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a zbog zimskih uvjeta ne postoji alternativni pravac za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u smjeru Rijeke i obratno.
državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).
Na A6 čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim prometnim trakom zbog provođenja evidencije o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Za sav promet zatvoreni su čvorovi Oštrovica i Vrata. Državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zatvorena je za promet radi provođenja kontrole na čvoru Kikovica.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga (DC8), brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) i na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg te mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Na autocesti A1 između čvora Ogulin i tunela Mala Kapela, zbog snježnih zapuha, vozi se uz ograničenje od 40 km/h.

U Lici:
DC1 Krnjačko Zagorje-Slunj-Grabovac-Vaganac-Ondić-Gračac
DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj
DC25 Korenica-Lički Osik
DC25 Gospić-Karlobag
DC31 Žuta Lokva-Lički Osik
DC42 Stubica-Vrbovsko-Ljubošina
DC52 Špilnik-Korenica,
DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo
DC522 Udbina-Gornja Ploča
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac
ŽC 51925 Kosa Janjačka-Čanak- zabrana za sve skupine vozila
sve lokalne i županijske ceste Ličko-senjske županije

U Gorskom kotaru:

A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica
DC3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak-Delnice-Kikovica
DC32 GP Prezid (gr.R.Slov.) – Parg (DC305) – Delnice (DC3)
DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin
DC203 GP Brod na Kupi – Delnice (D3)
DC305 Parg (DC32) – Čabar
DC501 Gornje Jelenje-Meja
ŽC 5030 Platak-Kamenjak
ŽC 5032 Crni Lug – Mrzle Vodice – G.Jelenje (D3)
ŽC 5191 Sopač (D3) – Mrkopalj – Tuk
ŽC 5062 Kraljev Jarak – Fužine – Lukovo
ŽC 5068 Hreljin-Zlobin-Fužine
ŽC 5094 Breze-Stalak


Ostale žup. i lok. ceste na području Vrbovskog i Delnica
U Slavoniji:
DC53 Krndija – Gradište (DC51) – Ruševo (D38); Ruševo (D38) – Dilj;
DC69 Voćin-Zvečevo-Kamenska – zbog zimskih uvjeta zabrana za sve skupine,
ŽC4030 Kutjevo–Petrov vrh-Orahovica – zbog zimskih uvjeta zabrana za sve skupine.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Stanja u prometu Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa, te da odgode svoja putovanja. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Zagrebačka obilaznica (A3):
zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste s po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine od 40 km/h (do 27. travnja).
do 15.4.2020. god. zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko);
zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – u oba smjera vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru), obilazak je preko nadvožnjaka Rakitje.
Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

zatvorena su odmorišta Novska jug i sjever. Molimo korisnike za dodatan oprez i razumijevanje.
Autocesta A4 Goričan-Zagreb:
zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29.05.). Zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.
Istarski ipsilon:
na dionici čvor Rogovići – čvor Vranja, zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.
Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u