FILIPU ZUBČIĆU IZMAKLA MEDALJA U VELESLALOMU

Objavljeno 19.02.2021 - IzdvojenoSport

FILIPU ZUBČIĆU IZMAKLA MEDALJA U VELESLALOMU

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić završio je utrku veleslaloma na FIS Svjetskom prvenstvu u Cortini d’Ampezzo na četvrtom mjestu. Brončana medalja izmaknula mu je za 72 stotinke sekunde.

Prvu vožnju postavio je francuski trener i bila je vrlo zahtjevna i zatvorena. To je najbolje iskoristio Francuz Alexis Pinturault i fantastičnom prvom vožnjom sa startnim brojem 4 ostavio iza sebe sve ostale skijaše.

Filip Zubčić startao je drugi i prvi dio staze odskijao odlično, ali je nakon drugog prolaza napravio veliku pogrešku koja ga je usporila i do kraja vožnje nije uspio nadoknaditi vrijeme. Na kraju je prvu vožnju završio na 11. mjestu sa zaostatkom +2.12 sekundi iza Pinturaulta.

U drugoj vožnji Filip je startao nakon prekida utrke zbog pada Francuza Favrota. Skijao je agresivno na sve ili ništa i ušao u cilj u zelenom. Petim vremenom druge vožnje Filip se popeo u poretku do četvrtog mjesta i nažalost nije uspio dohvatiti medalju. Filipov rezultat je odličan i nosi nove bodove u borbi za Mali kristalni globus.

Vodeći iz prve vožnje Pinturault nije uspio zadržati koncentraciju i nije završio drugu vožnju. Zlato je osvojio Francuz Mathieu Faivre, srebro Talijan Luca de Aliprandini, a broncu Austrijanac Marco Schwarz.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u