FESTIVAL KVARNER 2017– predstavlja vrhunske glazbenike i jedinstveni glazbeni program

Objavljeno 12.10.2017 - IzdvojenoKultura

FESTIVAL KVARNER 2017– predstavlja vrhunske glazbenike i jedinstveni glazbeni program

Festival Kvarner svake sezone nastoji u Hrvatsku dovesti atraktivne premijere, jedinstveni glazbeni program i vrhunske glazbenike.
«Naša vizija je pridonjeti tome da Opatija ponovo bude centar novog kreativnog stvaranja svjetske glazbene elite, kao što je to bila i prije sto godina kad su njome bili inspirirani Gustav Mahler, Giacomo Puccini, Leoš Janáček, Franz Lehar i brojni drugi» stoji u izjavi umjetničkog direktora.

Osmo izdanje Festivala Kvarner u dvorani centra Gervais 21. listopada 2017. nastavlja Janoška Ensemble, koji oduševljava publiku širom svijeta u najprestižnijim koncertnim dvoranama.

FESTIVAL KVARNER 2017 – JANOSKA STYLE
datum: 21. LISTOPAD 2017 | 20.30 H
mjesto: CENTAR GERVAIS | OPATIJA
izvođači: JANOSKA ENSEMBLE

Kada su 2013. godine osnovali Janoška ansambl, braća Ondrej, Roman i František Janoška, te njihov šogor, Julius Darvas, stvorili su viziju suvremenih interpretacija djela, koja su istodobno virtuozna i duboko osobna. Ujedinjeni svojim obiteljskim vezama i zajedničkim korijenima u klasičnoj glazbi, aranžirali su niz popularnih klasika, vlastitih skladbi, kao i jedinstvene aranžmane jazza, pop i svjetske glazbe. Ansambl koji je svoj album prvijenac Janoska Style (Deutsche Grammophon) predstavio u svibnju 2016. godine u Wiener Konzerthaus-u, sada izvodi programe koji prikazuju instrumentalnu ekspertizu i improviziranu umjetnost na tri kontinenta.

Festival Kvarner aktivira izvor energije u središtu nevjerojatne glazbene povijesti i rezultate inovativnih umjetničkih programa predstavlja međunarodnoj publici

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u