EKO incident u Rijeci

Objavljeno 09.02.2019 - Vijesti

EKO incident u Rijeci

Poznati riječki glumac Lucio Slama uslikao je EKO incident u Rijeci koji nisu napravili nikakvi huligani, već baš oni ljudi koji bi trebali prijavljivati huligane koji čine EKOCID i kojima moderan pristup ekologiji ne znači ništa.

Fotografija ovoga jadnog događaja zbila se u riječkom kvartu Vojak, svega dvjestotinjak metara od Marijinog svetišta na Trsatu.

Radnici čistoće došli su sa svojim kamionima ispred jedne od stambenih zgrada i jednostavno su počeli otpad, koji su građani vrijedno sortirali, bacati u zadnji dio kamiona s kojim su došli!
Zbunjeni i šokirani građani ovaj EKO incident su doživjeli kao osobni udar i povredu, jer je tvrtka Čistoća i podigla nedavno svoje cijene upravo zbog navodno održivog razvoja i pristojno sortiranje otpada.

Komunalno društvo Čistoća postavilo je u riječke kvartove kante za odvajanje otpada za staklo (NARANČASTE), papir (PLAVE BOJE), plastiku metal i tetra ambalažu (ŽUTE BOJE).

Neodgovorni pojedinci osim što NISU EKOLOŠKI OSVIJEŠTENI, zagađuju i miješaju već razvrstani otpad, no sad se dogodilo da su upravo ti neodgovorni pojedinci djelatnici riječke Čistoće.

Građani traže odgovore od direktorice čistoće Jasne Kukuljan na slijedeća pitanja;

1. tko je dao nalog da se sav otpad ponovno izmješa i stavi na kamione
2. kamo je otišao takav otpad i tko ga je razvrstao
3. koja će biti kazna za nalogodavce i izvršitelje EKOCIDA
4. hoće li se smanjiti cijene odvoza otpada zbog ne stručnosti u zbrinjavanju otpada.

Redakcija KIGO.hr je uputila upravi Čistoće upit i očekujemo odgovor koji ćemo prenijeti u cijelosti našim čitateljima.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u