Dva hoda u Rijeci, na jednom puno djece, na drugom gotovo niti jedno…

Objavljeno 18.05.2019 - IzdvojenoVijesti

Dva hoda u Rijeci, na jednom puno djece, na drugom gotovo niti jedno…

U subotu prijepodne Rijekom su krenule dvije kolone ljudi: dok jedni koračaju pod geslom Hod za život, kontra njima drugi marširaju u Hodu za slobodu koju su uglavnom organizirale lijeve političke opcije i pojedini ekstremni aktivisti koji su pokušali spriječiti.

Sasvim očekivano pojedini divljački aktivisti pokušali su spriječiti HOD ZA ŽIVOT, no na sreći policija je intervenirala i odvukla one koji ne razumiju što je demokracija.

Dva hoda, dva različita stava i dva razičita načina.

Na HODU ZA ŽIVOT obiteljsko ozračje, mame, tate, djeca, bake , djedovi, plavo bijeli baloni bez prostih poruka i s pristojnim govornicima i glazbenicima.

Potpuno suprotno na ljevičarskom skupu koji se nazvao HOD ZA SLOBODU, na njemu se čulo dernjačenje, poziv na rušenje Vlade, negativno ozračje bez obiteljskih obilježja, s nekim transparentima koji svojim sadržajem ne pristaju javnoj komunikaciji.
Skup je vodio inače netolerantan Ernest Marinković koji svojim ljevičarskim istupima vrijeđa psovkama i uvredama sve koji ne misle kao i on pa je tako tolerancija i pravo na slobodu dovedeno u pitanje za cijeli skup koji je trebao imati pozitivne namjere.

Na navedenom skupu govorilo se i o pravima homoseksualaca.

Ana Marija (Mima) Simić (Možemo!-politička platforma) govorila je o pravima LGBT+ osoba, naglasivši kako “vjerski fundamentalisti diljem Europe žele dokinuti prava žena i seksualnih manjina, dok elite prešutno odobravaju rastući trend nasilja. Tzv. Hod za život uklapa se u taj trend i jasan je nastavak napada na LGBT osobe. Isti ljudi koji su pokrenuli Hod za život pokrenuli su i tzv. referendum o braku koji je nedvosmisleno doveo do diskriminacije LGBT osoba, a protiv kojeg smo se borili kao aktivisti i aktivistice. Prvostupanjska presuda koju sam dobila protiv Željke Markić pokazuje da borba s njima ima smisla.” Istaknula je i da “ovdje danas želimo snažno podcrtati kako smatramo da se svaka osoba treba moći razvijati u skladu s vlastitim interesima, sposobnostima i osobinama ličnosti, bez podjela društvenih uloga na one za djevojčice i dječake, odnosno žene i muškarce.” Ova se koalicija zalaže za potpunu ravnopravnost LGBT+ osoba, uključujući i ravnopravni bračni status te iskazuje nultu toleranciju na homofobiju i transfobiju. “Godinama se kao aktivistice i aktivisti jasno suprotstavljamo diskriminaciji i nasilju nad LGBT osobama, a to ćemo raditi i kao političari. Kandidatkinje/i s naše liste potpisale/i su ILGA deklaraciju kojom se obavezuju beskompromisno i predano zalagati se za zaštitu prava seksualnih i rodnih manjina uvijek i svuda.” Na nacionalnoj i EU razini podržavat će mjere koje osiguravaju zaštitu ljudskih prava LGBTI osoba, naročito u području antidiskriminacije, zločina iz mržnje i govora mržnje.

Što su građani Rijeke i Hrvatske dobili ovim skupovima?

Doslovno ništa i prava je sreća da je kiša potjerala sve sudionike s riječkih trgova i Korza…..

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u