Drugog dana Ultre 111 privedenih, 82 osobe zatražile liječničku pomoć

Objavljeno 16.07.2017 - Izdvojeno

Drugog dana Ultre 111 privedenih, 82 osobe zatražile liječničku pomoć

Drugog dana Ultra Europe Festivala u Splitu policija je u subotu privela 111 osoba, ponovno najviše zbog zlouporabe droga, a 82 su osobe zatražile liječničku pomoć.

U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi doznaje se kako je od 111 privedenih osoba njih 95 počinilo prekršaje iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a nad trojicom provodi se kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prodaje droga.

Policija je zaplijenila ukupno 394 komada ecstasyja, 122 grama marihuane, 34 grama kokaina, 80 grama amfetamina, više od grama MDMA-a te dva komada LSD-a, a zabilježeno je i devet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U splitskoj bolnici doznaje se kako su tijekom noći 82 osobe zatražile liječničku pomoć, a liječnik Dubravko Šola kaže da je uglavnom bila riječ o padovima i lomovima, zbog čega je dio njih završio na kirurgiji Za razliku od noći prije, večeras smo više pacijenata vodili na Hitni kirurški prijem. Među ostalim ozljedama, imali smo frakturu ključne kosti, slomljenu nogu i više drugih ozljeda, dok je noć ranije bilo više toksikacija, rekao je Šola novinarima.

Bolnica je 13 “partijanera” zaprimila zbog alkoholiziranosti, a jednom od njih izmjerena su čak četiri promila alkohola u krvi.

Sinoć je na splitskom Poljudu i oko njega dežuralo i 18 vatrogasaca s četiri vozila, a zapovjednik prve smjene Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Tonći Mikuličić kaže da su raspoređeni po sektorima, s naglaskom na one točke gdje je veća mogućnost ekscesa.

Ni sinoć, baš kao ni prve noći Ultre u petak, nije bilo potrebe za vatrogasnim intervencijama, a vatrogasci osim što dežuraju na Poljudu i 24 sata u postaji, također čuvaju i Park šumu Marjan. Prilikom pripreme Ultra Europe Festivala predlažemo mjere i postavljamo se prema zahtjevima, naravno, pri tome vodeći računa koliko možemo da to bude što sigurnije, iako apsolutna sigurnost ne postoji, no prilagođavamo se situaciji. Ujutro kada i posljednji posjetitelj izađe sa stadiona time završava i naš radni dan na Poljudu te se naše četiri ekipe vraćaju u postrojbu, izjavio je Mikuličić.

Večeras je treća i posljednja noć petog Ultra Europe Festivala u Splitu, koji će se u ponedjeljak, utorak i srijedu održavati na Braču, Hvaru i Visu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u