“Došlo vrijeme smjene generacija”

Objavljeno 04.02.2018 - Vijesti

“Došlo vrijeme smjene generacija”

Ankete CroDemoskopa komentirali su Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida i Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta.

Sinčić smatra da je došlo vrijeme smjene generacija i da je na njima izgradnja i reforma institucija. U Hrvatskoj treba mijenjati ne samo političku strukturu, koncept, nego i sustav vrijednosti, kazao je.

Građani su prepoznali naš rad, ašu vjerodostojnost. Sve više građana vidi da jedini način da se dođe do promjena u hrvatskoj politici, gospodarskih, pravosudnih i svih drugih je da se izaberu novi ljudi, mladi, neovisni o starim političkim strukturama koji su kroz desetljeća pokazali da nisu te probleme u stanju rješiti, rekao je Sinčić.

Mi smo posljedica razvoja svijesti kod građana, a kako ta svijest bude rasla, bit će nas sve više, rekao je Sinčić.

U Hrvatskoj se, kaže, na vlasti ciklički smjenjuju HDZ i SDP, a Živi zid u tome, koaliranjem ili suradnjom, ne želi sudjelovati. Ne želimo koalirati s njima jer su nas dosadašnje koalicije brojnih s te dvije političke stranke dovele tu gdje jesmo, rekao je.

Sinčić je ocijenio da je Hrvatskoj potrebna nova snaga, neovisna od dosadašnjih vodećih političkih struktura, a to, dodaje, shvaća sve više ljudi.
Rekao je i da je u Hrvatskoj na djelu smjena generacija, jer je ona koja je dosad djelovala propustila učiniti mnogo toga. Trebala je izgraditi institucije i provesti reforme, a to će očito biti naš posao, zaključio je Sinčić.

Grmoja je kazao da se Most ne zamara anketama. Mi smo uvjereni da će građani prepoznati sve ono što je Most napravio u borbi protiv korupcije, od afere Agrokor, pa i nadalje. Vjerujemo i da će građani prepoznati inicijative koje nudimo kroz pokret ostanka i uvjeren sam da naše vrijeme tek dolazi, kazao je Grmoja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u