DORHu važniji C vitamin od devastirane obale u Rijeci!?

Objavljeno 11.01.2019 - Vijesti

DORHu važniji C vitamin od devastirane obale u Rijeci!?

Iako DORH  mora poduzimati pravne radnje radi zaštite imovine Republike Hrvatske, što je svakako razvaljeno riječko priobalje, njima je zanimljiviji Ivan Pernar koji se zafrkava s izjavama oko lječenja gripa, prehlada i ostalih bolesti C vitaminom.

Riječko priobalje je simbol hrvatskog gospodarstva. Godinama se tim prostorom upravlja s državne razine i gradske razine i potpuno je nevjerojatno da riječko priobalje i dan danas izgleda devastirano i ne spremno za gospodarske djelatnosti.

Riječki lukobran je nesređen i nije prilagođen za primanje turističkih kruzera. Zgrada Terminala nije u funkciji pomorstva, ogroman silos kao i najveća zgrada do njega na samom moru su izvan funkcije i nagrđuju cijeli grad. Glavna zgrada Luke Rijeka i Lučke uprave nema fasadu i okićena je s klima uređajima poput božićne jelke. Po sredini obale prometuje željeznica  s ružnim zastarjelim i prljavim dizel lokomotivama, prostor lansirne rampe torpeda je devastiran kao i područje na Mlaci gdje se nalaze INA postrojenja koja su i dalje opasna za zdravlje građana zbog toksičnog terena.

Luka Baroš je i dalje potpuno devastirana, s tako zapuštenom ciglenom zgradom, da su svi stranci koji dođu u Rijeku na to područje kako bi putovali katamaranima za otoke doslovno u šoku! Ukras luke Baroš je potpuno zapušteni komunističko fašistički brod Galeb koji je građanima Rijeke već pojeo milijune kuna.

U Rijeci strše tolike dizalice no niti jedna od njih ne može dići niti jedan brod iz charter industrije za servise pa jedrilice, jahte ili katamarani moraju ploviti prema obližnjem Puntu, Kraljevici ili Cresu.

I dok se današnji direktor Lučke uprave Rijeka trudi da se riječko priobalje pomakne s mrtve točke, on doslovno ne može sve sam jer i Grad Rijeka i država moraju dati svoju pomoć jer je riječko priobalje od nacionalnog interesa za republiku Hrvatsku.

Najveći EKO zahvat je čišćenje cijelog postrojenja INAena Mlaci i stavljanje tog prostora i korisnu površinu. HŽ mora maknuti veliki broj starih vagona i lokomotiva s Mlake.

Riječko priobalje je slika hrvatskih političara, DORHa, USKOKa, državnih agencija, birokrata, a devastirano riječko priobalje ocrtava devastiranost sustava gdje nikoga nije biriga za ljude, okoliš i estetiku.

Pernarov C vitamin u ovom problemu je potpuno nebitan i nevidljiv….

 

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u