Domagoj Duvnjak izabran je u najbolju sedmorku Svjetskog prvenstva.

Objavljeno 30.01.2017 - Sport

Domagoj Duvnjak izabran je u najbolju sedmorku Svjetskog prvenstva.

Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak izabran je u najbolju sedmorku Svjetskog prvenstva. Dvadesetosmogodišnji Đakovčanin najbolji je srednji vanjski turnira održanog od 11. do 29. siječnja u Francuskoj.

U najboljoj ekipi su i trojica Norvežana, dva Francuza i jedan Šveđanin. Zanimljivo nema nijednog slovenskog rukometaša, iako je Slovenija osvojila broncu.

Najbolji golman je Francuz Vincent Gerard, lijevo krilo Šveđanin Jerry Tollbring, lijevi vanjski Norvežanin Sander Sagosen, desni vanjski Francuz Nedim Remili, desno krilo Norvežanin Kristian Bjornsen i kružni napadač još jedan norveški reprezentativac Bjarte Myrhol.

Najbolji strijelac prvenstva je Makedonac Kiril Lazarov s 50 golova, a najkorisniji igrač Francuz Nikola Karabatić koji je predvodio ‘Tricolore’ do šeste svjetske titule postigavši na prvenstvu 31 pogodak.

Ponosan sam na ovu momčad. Željeli smo nastavi niz naših sjajnih rezultata i uspjeli smo. Ovo je velika pobjeda, navijači su bili sjajni i svi smo prepuni emocija, rekao je Karabatić koji je osvojio svoju 13. medalju na velikim natjecanjima pri čemu deveto zlato.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u