Dok Rijeka čeka, u Medulinu otvorena nova marina

Objavljeno 12.06.2019 - Turizam

Dok Rijeka čeka, u Medulinu otvorena nova marina

I dok se u Rijeci još uvijek čeka s otvaranjem bilo kakve marine, te se onemogućava napredak charter turizma, u Medulinu je otvorena nova marina. Uz 80 vezova u moru, raspolaže suhim vezovima, dizalicom, servisom za popravak plovila. Osim što će nautičarima pružiti udobnost i sigurnost dok borave na Jadranu, velik je to vjetar u leđa nautičkom turizmu toga kraja.

Na mjestu starih ribarskih molova sada su novi pontoni. Svoju su sigurnu luku u Medulinu pronašli i nautičari iz Austrije na koje je naišla ekipa HRT-ovog Regionalnog dnevnika. Ostaju, kažu, pet dana.

– Marina je izvrsna. Nova, sve je uređeno i čisto. Odlično mjesto za nastavak plovidbe prema jugu, govori Max, nautičar iz Austrije.

– Sviđa mi se ovo mjesto. Djelatnici su vrlo susretljivi. Sve je odlično, ističe Stefani, nautičarka iz Austrije.

U uređenje marine uloženo je oko tri milijuna eura. Od osamdesetak vezova pola je namijenjeno plovilima s gazom većim od dva metra. Sređena je sva infrastruktura. Na pontonima priključci za vodu i struju, na obali punionice za električne automobile. Glavnina vezova već je popunjena.

– Za plovilo od 11 metara dnevni vez stajao bi 550 kuna, a godišnji vez za istu tu veličinu oko 34 tisuće kuna, govori Maja Skrobo, glasnogovornica marine.

Gosti ovdje mogu privezati svoju, ali i iznajmiti jahtu. Nova je marina dodana vrijednost medulinskom turizmu.

– Medulin je dobio novih 80 vezova, i to visoke kategorije. To je čarter-turizam, on nam je važan za pred i postsezonu, gdje će gosti boraviti na našem području i samim time doprinijeti broju noćenja i kvaliteti naše općine u cjelini, naglašava Enco Crnobori, direktor TZ-a Medulin.

Medulin se ovime pozicionirao na nautičku kartu Jadrana. Gosti marine pomoći će da se i ove godine ostvari prošlogodišnjih 2 milijuna i 800 tisuća noćenja.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u