Dodijeljena nagrada Dobri restorani 2019.

Objavljeno 12.06.2019 - Zanimljivosti

Dodijeljena nagrada Dobri restorani 2019.

Svečanom dodjelom nagrada u hotelu Esplanade završen je ovogodišnji izbor Dobri restorani, koji je predstavio najbolje na hrvatskoj gastro sceni. Struka je nagrađivala restorane u četiri kategorije restoran visoke kuhinje, hotelski restoran visoke kategorije, tradicionalni restoran te restoran kreativne urbane kuhinje. U skupini hotelskih restorana visoke kategorije à la carte restoranu Alfred Keller, smještenom u Boutique Hotelu Alhambra, pripalo je drugo mjesto, odmah iza restorana Zinfandel’s hotela Esplanade. Treće mjesto pripalo je Wine Vaultu, hotelskom restoranu rovinjskog hotela Monte Mulini.

Projekt Dobri restorani započeo je prije osam godina, a pokrenuli su ga Jutarnji list i Vinart kako bi iz godine u godinu objektivno ocijenili najbolje restorane i potaknuli što više aktera na gastro sceni na natjecateljski duh i izvrsnost u kvaliteti i usluzi. S ciljem poticanja kompetitivnosti i podizanja kvalitete usluge u restoranima pratio se i ocjenjivao cjelokupan dojam restorana, što je uključivalo kvalitetu hrane i pića, uslugu te atmosferu koja zaokružuje svaku ugostiteljsku priču.

Hotelski à la carte restoran Alfred Keller član je hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas, u kojem gosti mogu uživati u gurmanskim delicijama spravljenim od vrhunskih lokalnih namirnica biranim prema godišnjim dobima. Upravo zbog sveobuhvatnog doživljaja koji vlada u restoranu Alfred Keller utjecajni francuski vodič za restorane Gault&Millau ga već niz godina redovito stavlja na svoju listu najboljih restorana.

Ova nagrada potvrda je ekspertize osoblja i šefova kuhinje Alfred Keller restorana koji sezonske, ekološki uzgajane namirnice pretvaraju u spektakl za nepce. Surađujući s lokalnim dobavljačima s otoka Lošinja i Cresa i obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima iz cijele Hrvatske prate svjetske trendove u gastronomiji i pružaju pružajući premium gourmet iskustvo. Uz gastronomska iskustva gostima su na raspolaganju vina iz bogate vinoteke koja ima preko 400 vrhunskih vinskih etiketa.

Autor: Domagoj Žužak

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u