Do kraja tjedna suho i sunčano

Objavljeno 28.08.2013 - Izdvojeno

Do kraja tjedna suho i sunčano

Razdoblje promjenjivijeg i kišovitijeg vremena, koje je u većini Hrvatske počelo potkraj prošloga tjedna, danas uglavnom završava pa će do kraja ovoga tjedna prevladavati suho i sunčano.

Pritom su ponegdje pale i zamjetnije količine kiše po četvornome metru, prošlih dana uglavnom u zapadnim kontinentalnim krajevima te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a danas osobito u Dubrovniku i okolici. U manje od 6 sati na meteorološkoj postaji Čilipi, na dubrovačkoj zračnoj luci, pale su 42 litre kiše, a u gradu čak 52 litre! U posljednja 24 sata, od ponedjeljka u 14 sati do utorka u 14 sati, na spomenutim je postajama pala gotovo prosječna količina za cijeli kolovoz.

U utorak je bilo i mnogobrojnih električnih pražnjenja u atmosferi. Oko 9 sati u samo pola sata na širem dubrovačkome području, prema podacima meteorološke službe Velike Britanije, koje su obradili i pripremili za prikazivanje stručnjaci Službe za informatiku DHMZ-a, zabilježeno je više od 5400 munja.

Nakon pedesetak dana i samo gdjekoje kapi, u posljednja 24 sata prve litre kiše zabilježene su i na meteorološkim postajama Split Marjan i Hvar, dok su u Komiži i dalje ostali zabilježeni samo tragovi kiše.

Sutra je još samo rijetko moguća kiša, a od petka do nedjelje diljem Hrvatske velika je vjerojatnost da će biti pretežno suho te većinom sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u