Dječji tjedan u Prirodoslovnom muzeju Rijeka

Objavljeno 07.10.2019 - Zabava

Dječji tjedan u Prirodoslovnom muzeju Rijeka

Prirodoslovni muzej Rijeka se, i ove godine, uključuje u obilježavanje Dječjeg tjedna sa zanimljivim edukativnim programom.

Dječji tjedan je tradicionalno međunarodno događanje koje se u Hrvatskoj održava svake godine u prvom punom tjednu mjeseca listopada. Ova akcija ukazuje na dječja prava i potrebe, posebice položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se. Jedan od ciljeva programa Muzeja je da se djeca, mladi i odrasli u muzeju osjećaju ugodno i dobrodošlo, te da ga spoznaju kao mjesto gdje mogu potražiti informacije, naći odgovore na svoja pitanja te nadograditi svoje znanje o svijetu prirodne i kulturne baštine i/ili jednostavno se družiti. Veselimo se vašem dolasku!

RADIONICA 1.: Priča o bjeloglavom supu

Priča o bjeloglavom supu otkrit će nam ove veličanstvene ptice i njihov način života. Saznat ćemo zašto su bjeloglavi supovi ugroženi i koje im to prilagodbe omogućavaju da su tako uspješni u svom načinu života. Istražit ćemo život supova kroz zanimljivu osobnu kartu podijeljenu na kategorije: Tko su?, Gdje žive?, Kako izgledaju?, Što jedu?, Kako se razmnožavaju? i Kako im mogu pomoći? Polaznici radionice će postati pravi stručnjaci za zaštitu supova kroz kreativan rad i edukativne igre.

Radionica je besplatna, namijenjena je organiziranoj grupi djece iz vrtića te grupi učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole
Termini radionice su od srijede do petka, od 09. do 11.10.2019., od 9 do 15 sati, to jest termin se usklađuje s odgojiteljima/cama i učiteljima/cama
Trajanje radionice: za djecu vrtićke dobi 45 min, za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole 90 min
Obavezna prijava: Anita Hodak, tel. 051/553-669, 553-674, anita@prirodoslovni.com
Voditeljica i autorica radionice: Anita Hodak, muzejska pedagoginja

Radionica Priča o bjeloglavom supu se provodi kroz projekt LIKE (Living on the Karst Edge, SLO-HR225) kojeg sufinancira Europska unija iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014.-2020.
RADIONICA 2.: Noćni letači
Dragi prirodoslovci, zanima li vas koje su to životinje dnevne spavalice, ”vide” ušima i mame ih ostavljaju u vrtićima? ŠŠŠŠ…pustimo ih ipak da odmore do naše radionice. No nećemo se samo baviti ovim spavalicama, nego i pravim životinjskim akrobatima koji mogu letjeti naopačke, imaju oštar vid, a neke čak i svijetle u mraku. Istražit ćemo i otkriti razne muzejske predmete i preparate vezane uz noćne letače te doznati tajnovite zanimljivosti.

Radionica je besplatna, namijenjena je učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole, prijave su individualne
Termin radionice: četvrtak, 10.10.2019., od 18.00 do 19.30 sati
Obavezna prijava: Tamara Kosanović, tel. 051/553-669, edukacija@prirodoslovni.com
Voditeljica i autorica radionice: Božena Viduka, vanjska suradnica

RADIONICA 3.: Malac muzealac
Djeca od 3 od 6 godina će u izrazito opuštenoj i zabavnoj atmosferi otkrivati i istraživati stalni postav, razne muzejske predmete, prirodne pojave i zanimljivosti u svijetu koji ih okružuje. Koristeći različite likovne tehnike spoznat će kako promatrati, uočavati i razumijevati svijet prirodoslovlja u našem Muzeju. Razvijat će kreativnost i maštu, družit se s roditeljima, a možda steći i nova prijateljstva.

Radionica je besplatna, namijenjena je djeci starosti od 3 do 6 godina, prijave su individualne
Uz dijete je, tijekom radionice, obvezna prisutnost roditelja/pratitelja
Termin radionice: subota, 12.10.2019., od 9.30 do 10.30 sati
Obavezna prijava: Tamara Kosanović, tel. 051/553-669, edukacija@prirodoslovni.com
Voditeljica i autorica radionice: Božena Viduka, vanjska suradnica

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u