Demant Selimira Ognjenovića na tekst u KIGO.hr

Objavljeno 28.07.2019 - Vijesti

Demant Selimira Ognjenovića na tekst u KIGO.hr

Poznatog turističkog djelatnika u turizmu Selimira Ognjenovića koji već godinama živi u Njemačkoj, snažno je zabolio članak na KIGO.hr koji ukazuje na devastiranu riječku obalu te na lošu organizaciju luke Rijeka posebno za prihvat stotinjak tisuća putnika koji dolaze ili kreću iz Rijeke na katamaranima, velikim i malim kruzerima, charter brodovima….

Njegov tekst objavljujemo u cijelosti bez ikakvih gramatičkih ispravaka:

Postovani gospodine urednice, Gosp. Leo Pavela ,

Članak  objavljen na web-portalu KIGO.HR dana 20.7.2019.
http://www.kigo.hr/najgore-je-ipak-u-rijeci/?fbclid=IwAR3BeGQlIqHbycpZqrUaGZgi1dYFezQ9vx–KyfQBt7BJgvOMqZMWrUGSw4

I Riva tours i ja osobno zahvaljujemo vam se jer u gornjem  clanku  govorite o problemima malih brodara  s lukama u Hrvatskoj.

Sami brodari koji plove na juznom jadranu dobro su opisali situaciju sa lukama Dubrovnik , Split itd. Zao mi je sto se male brodare

Koji zaposljavaju domacu radnu snagu i kupuj sve namirnice u HR ,placaju turisticke  i lucke pristojbe , a kvalitetom i zadovoljstvom gostiju

Jedan su od nasih najbolji turistickih proizvoda, podcjenjuje.No to je vrlo siroka tema koja ima i svoje svjetle pozitivne primjere.

Upravo zato sam odlucio da vam se javim i zamolim da napravite ispravku napisanog u Vasem clanku.

Neznam tko Vam je od brodara mogao izreci kritiku za luku Rijeka. Koja po vasem clanku ispada naj losija luka na jadranu.

I.D. Riva tours na polascima iz Rijeke ima 13 brodova (plove od 27.04-26.10. ). Izmjena je subotom u luci Rijeka.

Mi smo sa lukom i suradnjom sa djelatnicima luke Rijeka vrlo zadovoljni. Mozete to pitati sve Rivine kapetane

(siguran reci ce i Vama ono sto govore na nasim sastancima )

Za dobru i kvalitetnu kritiku treba pomenuti i pozitivne primjere.Luka Rijeka u usporedbi sa drugim lukama koje

Pominjete sigurno je pozitivan primjer i zato i mene boli u clanku napisano „A najgorije je u luci Rijeka „

To nije istina i to zelim demantirati.

S postovanjem Selimir Ognjenovic

Prije nego smo objavili ovaj demant upozorili smo gospodina Ognjenovića da kao KIGO.hr i kao hrvatski medij koji želi dobro Hrvatskoj i Rijeci moramo govoriti i pisati istinu te da se s našim mišljenjem slažu mnogi gosti koji dolaze u Rijeku, gotovo svi kapetani pa čak i sam predstavnik RIVAe u Rijeci pa objavljujemo i taj mail u cijelosti:

Poštovani gospodine Ognjenović,

vaš demant možemo objaviti uz naš komentar koji se temelji na istinitim informacijama i događanjima u luci Rijeka.

Prije svega želimo vam kazati da smo mi charter kompanija koja ima svoja plovila u Rijeci te često koristimo usluge lučkih mornara i doista znamo o čemu pišemo kada spominjemo da je luka Rijeka najgore organizirana luka u Hrvatskoj i da izgleda uvjerljivo najlošije od svih luka u Hrvatskoj.

Razvaljeni riječki lukobran na kojem pristaju vaši brodovi ne ostavljaju nikoga ravnodušnim tako da sa svim vašim gostima s kojima smo razgovarali moramo kazati da su pohvalili vašu organizaciju, brodove, rute, no ne i luku odlaska i dolaska jer je ona doslovno devastirana i tu se nema što hvaliti . Anketne listiće koje smo prekontrolirali na vašim plovilima ukazuju da se u njima ne nalazi upit o zadovoljstvu s lukom iz koje su krenuli i u koju su se vratili, no naša anketa koju smo napravili s pedesetak vaših gostiju ukazuju da su gosti šokirani izgledom Mola Longa gdje preko smrdljivih ribarskih brodova moraju doći do središta Rijeke.

Od vaših trinaest kapetana osobno ih poznajemo četvoricu tako da znamo cijelu situaciju koja se događala u luci Rijeka gdje je dugo vremena bilo problema sa strujom i vodom, a danas je to riješeno. Najveći prigovor vaših kapetana danas je loš izgled luke Rijeka s naglaskom na mjesto gdje iskrcavaju i ukrcavaju goste i protočnost Mola Longa s obzirom da su samo dva sata brodovi prazni za njihovo uređivanje ili možebitne popravke.

Probleme koje je vaših trinaest brodova imalo u luci Rijeka pokušao je na zajedničkom sastanku pročitati i vaš predstavnik u Rijeci, no to mu je onemogućeno prijetnjama da je direktor Vukorepa dobar s Vama te da da ste Vi osobno jako zadovoljni sadašnjim poslovanjem s lukom u Rijeci! Mi smo osobno vidje što je napisao vaš predstavnik u Rijeci pa ga probajte zamoliti da Vam pokaže što je napisao!

Dakle, strahovima i zastrašivanjima ne možemo unaprijediti luku Rijeka na vašu i našu korist nego je vrlo važno da bez pritisaka razgovarate s vašim predstavnicima i kapetanima o onome na što imaju prigovor u Rijeci. Rezultati bi za sve nas bili bolji, a o ugledu Rijeke i Hrvatske da ne govorim.

Cijena jeftinijeg veza u Rijeci ne smije biti misao vodilja bilo kakvog turističkog angažmana, jer u turizmu jeftino nije cilj, nego pristojno, uređeno, kulturno i to je misija i vizija nas iz KIGO GRUPAe kao i većine Hrvata.

Na riječki Molo Longo godišnje prođe preko 60 000 putnika i turista i valjda kao dugogodišnji turistički djelatnik koji živi u Njemačkoj ne želite kazati da riječka obala izgleda primjereno i dobro jer to nije istina.

Osobno držim da bi trebali u anketni listić staviti pitanje i kako su gosti zadovoljni s lukom ukrcaja i iskrcaja kako bi se dobila poštena i cjelovita slika.

Ako još uvijek želite da objavimo demant, mi ćemo ga objaviti uz slike Mola Longa, mišljenje vaših gostiju, mišljenje vašeg predstavnika u Rijeci kao i dijela kapetana koje poznamo jer je to jedini normalan novinarski pristup u korist svih nas!

S poštovanjem,

Leo Pavela

glavni urednik KIGO.hr

Na ovaj mail gospodin Ognjenovć je odgovorio da i  dalje ustraje na tome da objavimo njegov demant ali uz imena i prezimena kapetana s kojima smo razgovarali, što smo naravno odbili jer kao novinska kuća imamo pravo na zaštitu izvora informacija.

No uz video koji smo snimili 27.srpnja 2019. na putu do RIVA brodova nikakav komentar dalje nije niti potreban!

Očekujemo od gospodina Ognjenovića da nakon ovog videa jasno pozove gradske i državne vlasti da je vrijeme da se luka Rijeka počne uređivati s jasnim rokovima i jasnim planovima, jer sadašnji izgled luke svima nama kvari ugled i dojam.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE:

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u