Dašak Hollywooda na ljetnoj pozornici i Apokalipsa šibenskog kazališta

Objavljeno 25.06.2019 - Zabava

Dašak Hollywooda na ljetnoj pozornici i Apokalipsa šibenskog kazališta

Pred nama je nevjerojatan dan na 59. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku. Od ponedjeljka program MDF-a osvježen je za novi program ulica i trgova pa je veselu publiku dodatno razveselio Charming Jay, ulični performer iz Južne Koreje s adresom u Njemačkoj. U goste na Novu scenu stigli su članovi Scene Martin iz Hrvatskog doma u Vukovaru, a njihovog Zmaja Heliota nema tko nije pogledao. Petra Cicvarić oduševila je još jednom predstavom odigranom na ljetnoj pozornici, a ovog puta pohvale su pljuštale zbog izvedbe ‘Bu! Ili nešto strašno’.

I koliko god sjajan ponedjeljak bio, bilo je to hvatanje zaleta za ono što se sprema danas – Apokalipsa u šibenskom HNK, Hollywood na ljetnoj pozornici. Charming Jayju na ulicama i trgovima ovog prazničkog utorka pridružit će se sjajni festivalski prijatelji – Les Dudes iz Kanade. Divno će biti i na Novoj sceni gdje će u noćnom programu s početkom u 22 sata (umjesto dosadašnjih 22.30) nastupiti a cappela skupina A.K.A. Cresendo. Osvojili su New York, a sad svoj nevjerojatni show spremaju za Šibenik.

Evo i programa za utorak, 25. lipnja:

19 sati, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku
Apokalipsa
Trinaestogodišnja Lena i petnaestogodišnji Leon prijatelji su iz djetinjstva koji provode ljetni dan zabavljajući se na jezeru. Njihovu idilu prekida atomska eksplozija, koja razara sve pred sobom. Leonovi roditelji nestanu, a njih dvoje odluče pronaći Lenine roditelje. Potragu im prekinu vojnici, koja im narede da odu na sigurno, u sklonište. Tu počinje njihova prava borba, jer, ulazeći sve dublje u pore novoga društva, otkrivaju sve više tajni i intriga koje svijet odraslih krije i u takvim, izvanrednim okolnostima. Oslanjajući se samo jedno na drugo, hoće li njih dvoje pronaći Lenine mamu i tatu, ali i izboriti se za pravedno i otvoreno društvo?

Trajanje: 45 minuta / Uzrast: 9+
19.15 sati, Trg Pavla Šubića I.
Les Dudes, Kanada
Priče po gradu
Ovdje, u ovim izvedbama, stvarni život i imaginarni svijet dolaze zajedno, pozivajući na smijeh i iznenađenje! Priče su izvorno inspirirane bogatim svijetom danskog pisca Hansa Christiana Andersena. Dinamična izvedba Senje Meriläinen i Philippea Dreyfuss, para klaunova koje je spojila ulična umjetnost na pozornici i u stvarnom životu, spaja glazbu, cirkus i komedija u jedinstvenu mješavinu, koja zabavlja i oduševljava i mlade i stare.
Trajanje: 40 minuta

20 sati, Trg Dobrić
Pripovijeda: Jasna Helda, Dubrovnik
Istočno od Sunca – zapadno od Mjeseca

20 sati, Perivoj Roberta Visianija
Guixot de 8, Španjolska
El Gargot d’Imaginacio

20.15 sati, Trg Pavla Šubića I.
Jisoo Park, Njemačka
Charming Jay
Šarmantni Jay ljubitelj je klasične magije i ekscentričnog jazza, koje, kao nježni mađioničar iznimnih vještina, spaja u svojoj izvedbi. Na prvi pogled Jay je šeprtlja, netko kome „čarobiranje“ uvijek krene krivo: rekli bismo da je više klaun negoli mađioničar. Ali, kako predstava odmiče, zbunjenost se pretvara u čaroliju, koju stvara izuzetno vješt mađioničar, čiji trikovi impresioniraju publiku.
Trajanje: 45 minuta

21 sat, ljetna pozornica
Koprodukcija Špas Teatar i NAGP Produkcija d.o.o. Slovenija
Madagaskar
Životinje koje žive u zoološkom vrtu u New Yorku, u želji da dožive osjećaj slobode, odluče napustiti vrt, spremne za avanturu života. Pustolovina će završiti divljom zabavom i okupljanjem na madagaskarskoj plaži. Pa zar nije istina da svi, zahvaljujući njima, znaju refren “Volim se gibat, gibat“?
Trajanje: 90 min / Uzrast: 4+

21.15 sati, film na Gorici
Nevjerojatna priča o divovskoj krušci
Život mirno prolazi sve dok Prugica i Sebastijan u gradskoj luci ne pronađu poruku u boci. Poruku je poslao gradonačelnik, koji se javlja s Tajanstvenog otoka, gdje je došao do velikog otkrića. Film je snimljen prema istoimenoj dječjoj slikovnici.
Trajanje: 80 min

22.15 sati, ispred katedrale sv. Jakova
Les Dudes, Kanada
Priče po gradu

22 sata, Trg Ivana Gorana Kovačića
Koncert A.K.A. Crescendo
A Cappella Show

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u