Dani Slavonije u Rijeci!

Objavljeno 11.09.2020 - Gospodarstvo

Dani Slavonije u Rijeci!

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” organizira sedmu po redu sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju “7.Dani Slavonije u Rijeci” od 14.-19.rujna 2020. godine na Trgu 111.brigade HV u Rijeci.

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih i drugih autohtonih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni. Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude iz svih djelova Lijepe Naše koju su vam pripremili organizatori. Posjetitelji koji od 14.-19.rujna od 8-20 sati dođu na Trg 111.Brigade HV u Rijeci moći će uživati u slavonskom čobancu, i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije ,Domaće je Domaće, Zeleno i Plavo i Sajam slavonskih proizvoda po kojima je postala prepoznatljiva.

Slika: pašteta od čvaraka.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u