Dani lošinjske kuhinje u Ljubljani

Objavio Kigo 15.03.2017

Čaroban spoj gastronomije, kulture i miomirisa otoka vitalnosti, zainteresirani posjetitelji moći će od 20. do 25. ožujka 2017. godine isprobati u hotelu Slon, gdje će se po prvi put održati Dani lošinjske kuhinje.

Prezentacijom otočnih delicija pripremljenih od lokalnih namirnica s cresko lošinjskog arhipelaga, u izvedbi chefova Lošinj Hotels & Villas, Dinka Lekića, Dalibora Karlovića i Zlatka Belužića, koji će svojim dugogodišnjim iskustvom posjetiteljima pružiti priliku degustirati specifične otočne specijalitete i nezaboravno osjetilno iskustvo; pogledom, okusom i mirisom.

Uz svakodnevno pripremljene mesne, riblje i vegetarijanske jelovnike za ručak te pomno osmišljeni degustacijski jelovnik za večeru, goste će zasigurno oduševiti specijaliteti poput Lošinjske rajske juhe s bosiljkom, rolade od janjetine s pečenim krumpirom i povrćem, file brancina na krem palenti, Lošinjski trio (krema od limuna, smokve u teranu i sorbeto od naranče), tartar od brancina s gelom od lošinjskih limuna, pirjani janjeći but s aromatiziranom krem palentom i ovčjim sirom iz komine maraške, souffle od lošinjske naranče sa čokoladom, jadranske lignje na orzotu od divljih šparoga ili bogata lošinjska riblja juha s komoračem i crnom tjesteninom. Gastro užitak upotpunit će vinarija Krauthaker s vinom mjeseca.

Degustacijom jelovnika u ponudi Dana lošinjske kuhinje gosti direktno sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti vikend na Lošinju i to u prvom lošinjskom hotelu s pet zvjezdica, Hotelu Bellevue, najboljem hrvatskom hotelu prema ocjenama gostiju na poznatoj mreži TripAdvisor.

Ova specijalna priča posjetiteljima će omogućiti čarobne gastro užitke te motivirati ih da posjete otok vitalnosti i prošeću 280km dugim mirisnim šetnicama i pješačkim stazama, okupaju se u moru visoke kakvoće, udahnu zrak prve kvalitete s više od 200 sunčanih dana godišnje te upoznaju bogato kulturno nasljeđe i bogatu bioraznolikost cresko- lošinjskog arhipelaga.

Prvo obilježavanje Dana lošinjske kuhinje u Ljubljani održat će se u organizaciji Hrvatske turističke zajednice predstavništvo Slovenije, Lošinj Hotels & Villas i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

Komentari

komentar

Anketa

Zbog čega volite ljeto?

Vidi rezultate

Loading ... Loading ...

hrvatska – vrijeme

Vrijeme

Najljepša redakcija u Hrvatskoj

Impressum

Pjesma My friend, s kojom će Jacques Houdek nastupiti na ovogodišnjemu 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Tim koji potpisuje glazbu za pjesmu My friend čine Jacques Houdek, Siniša Reljić i Tony Malm, autori su teksta Jacques Houdek, Ines Prajo, Arijana Kunštek i Fabrizio Laucella, a poruku su pjesme vrhunski dočarali glazbenici Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu.

Želite li biti skipper, mornar, kuhar ili hostesa na luksuznim plovilima u Hrvatskoj nazovite broj 051 324 189