Dani Europe bez Europe!

Objavljeno 12.05.2018 - IzdvojenoVijesti

Dani Europe bez Europe!

Osim mlaćenja prazne antifašitsičke slame, o Danima EUROPE se malo u Hrvatskoj može čuti. Tako danas Hrvati ne znaju kazati koja EU država ima najviše otoka, koja država ima najveću planinu, najveći vulkan, što se jede u Švedskoj, a što u Portugalu, koje su tradicije pojedinih država, koje su temeljne intstucije za obranu EU vrijednosti i koje su smjernice EU.

Zašto je tome tako?

Pa jednostavno…Hrvatska nema EU političare!

Kada bi Hrvatska imala EU političare u našoj državi bi se govorilo više o događajima u EU, a manje o događajima u BiH i Srbiji, u Hrvatskoj bi bilo više događanja iz EU, više koncerata, sportskih manifestacija, partija, glazbenika.

EU ne može zaživjeti kao zajednička vrijednost dokle god HRT i ostali nacionalni mediji ne pokrenu zanimljive emisije s područja EU i dok se životni zanimljivi fokus ne stavi na EU događanja.

Hrvati do sada slušaju uglavnom probleme s područja EU i počinje se stvarati lažni dojam da je nekad u federaciji Hrvatske s balkanskim državama bilo bolje, sretnije i veselije.

Političari u Hrvatskoj snose veliku odgovornost za na zanimanje Hrvata za EU vrijednosti i za Dane Europe treba otvoreno kazati da se  EU političari moraju kritičnije postaviti prema hrvatskim političarima koji nemaju rezultate u približavanju i zbližavanju EU država.

Sretan nam svima dan Europe, no ne i političarima koji sada vode Hrvatsku jer oni nisi dio naše priče, barem ne za sada!

 

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u