Dan planeta Zemlje u zagrebačkom ZOO-u

Objavljeno 26.04.2014 - Zanimljivosti

Dan planeta Zemlje u zagrebačkom ZOO-u

U zagrebačkom Zoološkom vrtu obilježava se Dan planeta Zemlje. Posjetitelji se mogu upoznati s kampanjom ‘Od pola do pola’ kojom se promiče očuvanje bioraznolikosti polarnih krajeva.

Prigodni program za Dan planeta Zemlje traje od 11 do 17 sati na prvom katu paviljona Insektarij. Na edukativnoj ploči bit će prikazano koji ekološki problemi muče naš planet i kako mu možemo pomoći. U 12 sati i 15 minuta počinje predavanje Od pola do pola u sklopu kojeg će posjetitelji moći upoznati polarne životinje te istoimenu kampanju.

Riječ je o inicijativi Europskog udruženja zooloških vrtova i akvarija  (EAZA) kojom se promiču sitne promjene u svakodnevnom životu, a koje pridonose očuvanju polarnih vrsta životinja. Jedna od glavnih poruka kampanje je: ‘Isključi iz struje!’ Preporučuje se isključivanje iz struje svih uređaja koji nisu u upotrebi. Iz utičnice se trebaju ukloniti punjači za mobitele i tablete čim se ti uređaji napune, a televizor i igrača konzola trebaju se ugasiti, a ne biti ostavljeni na opciji ‘standby’. Takve male promjene u svakodnevnom životu smanjuju trošenje električne energije i emisiju ugljikovog dioksida u atmosferu, neke od uzročnika klimatskih promjena.

U likovnoj će radionici djeca moći naslikati svoje viđenje Zemlje sa svim njenim ljepotama te problemima koji ju pogađaju. Uz crteže će ispisivati i poruke vezane uz očuvanje prirode. U igri Životinje iz močvare posjetitelji će pokazati svoje znanje u poznavanju stanovnika močvara, a upoznat će i jednu pravu žabu.

Komentari

komentar

Vrati se natrag

Kigo na Facebook-u